Uitbreiding boa-team

Gepubliceerd: 28-5-2020

De gemeente Haaksbergen heeft twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in dienst. Zij worden ingezet voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid in Haaksbergen. Vanwege de coronacrisis startte de gemeente eerder al een pilot met een teamuitbreiding met twee professionele boa’s van de Omgevingsdienst Twente. Daar komen nu twee vrijwillige boa’s bij van de Stichting Verkeersregelaars Haaksbergen.

Esther Ardon is gemeentelijk coördinator handhaving. Ze vertelt over de uitbreiding. “We waren op zoek naar uitbreiding van het team, maar dat is niet zo eenvoudig. Toen kregen we een mooi aanbod van de Stichting Verkeersregelaars Haaksbergen om van hun diensten gebruik te maken, ter ondersteuning van onze eigen boa-capaciteit. Ze hebben een team van 24 mensen, bestaande uit beroepsverkeersregelaars en evenementenregelaars. Allemaal prima krachten die gewend zijn om alert te zijn en inwoners aan te spreken.”

Zes zien meer dan twee

Volgens Ardon gaat het in Haaksbergen al heel goed met het naleven van de coronamaatregelen. “Maar onze twee boa’s kunnen niet overal tegelijk zijn. Dankzij deze vier extra boa’s kunnen we de komende tijd drie koppels op pad sturen en kunnen we de leefbaarheid van onze gemeente en de veiligheid van onze inwoners nog beter waarborgen. De vrijwillige boa’s mogen geen bekeuringen uitschrijven, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om signaleren en aanspreken. Zes mensen zien meer dan twee. We zijn hier heel blij mee”, aldus Ardon.

Veel waardering

Ook burgemeester Rob Welten is enthousiast over de uitbreiding van het boa-team. “We waren al erg blij met de eerdere uitbreiding met de twee boa’s van de Omgevingsdienst Twente”, legt Welten uit. “Dat zorgde er al voor dat we nog beter zichtbaar waren in Haaksbergen. De inzet van de twee vrijwillige boa’s vergroot dat alleen nog maar. Mooi dat deze mensen zich zo willen inzetten voor de Haaksbergse samenleving. Ik heb daar veel waardering voor en ik spreek de wens uit dat deze samenwerking ook na deze bijzondere periode blijft bestaan.”


De groep boa’s voor het gemeentehuis, met in hun midden achteraan burgemeester Rob Welten en uiterst links coördinator Esther Ardon.

Boa-team

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht