Vakantieparken

Gepubliceerd: 27-3-2020

Op donderdagavond 26 maart kondigde plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Arjen Gerritsen, de aangescherpte noodverordening af. Met deze noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de aangescherpte maatregelen met betrekking tot samenkomsten, evenementen en contactberoepen die op 23 maart door het kabinet zijn afgekondigd.

In de noodverordening is besloten dat vakantieparken, campings en camperplaatsen gesloten worden. Dit is gedaan om te voorkomen dat er een extra toestroom van toeristen en recreanten naar Twente komt. Op die manier willen we verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan en voorkomen dat meer mensen gebruik moeten gaan maken van de zorg in Twente (ziekenhuizen, huisartsen).

Wat betekent dit?

 • Recreatief en toeristisch verblijf is niet toegestaan. Dat zijn onder andere vakanties en seizoensplekken. Gasten die al aanwezig zijn, krijgen tot uiterlijk zondagavond 18.00 uur de tijd om te vertrekken. Gasten die nog niet zijn gearriveerd, mogen niet komen.
 • Mensen die niet-recreatief in een vakantiehuisje verblijven, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, verbouwing, echtscheiding of permanente bewoning, mogen blijven. Let op: de plaatselijke regels over permanente bewoning van vakantieverblijven in het kader van het bestemmingsplan, blijven gewoon geldig.

Uiteraard blijven de richtlijnen van de Rijksoverheid van kracht: houd minimaal 1,5 afstand en blijf zoveel mogelijk thuis.

Corona

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht