60 jaar getrouwd

Gepubliceerd: 25-11-2021

60 jaar geleden trouwde onderwijzer Ton van de Schepop met zijn Agnes, die toen verpleegster was. Inmiddels 88 en 83 jaar jong kunnen zij wel zeggen dat ze samen een veelbewogen en avontuurlijk leven hebben geleid.

Burgemeester Rob Welten is bij de familie Van de Schepop op bezoek gegaan om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Hij werd gastvrij ontvangen in de woning waar zij 50 jaar geleden neerstreken toen Ton als docent in Haaksbergen was gaan werken, eerst bij de Kennedyschool en later bij de Mavo. Geen wonder dat zoveel Haaksbergenaren in de loop der jaren nauw kennis hebben gemaakt met dit bijzondere echtpaar.

Als echte wereldreizigers hebben ze altijd veel te vertellen over de reizen die zij samen maakten. Een van die verre bestemmingen kreeg een heel bijzonder plekje in hun hart: in Guatemala woont hun jongste dochter met haar gezin. Tijdens een bezoek aan hun dochter kwamen zij voor het eerst in contact met het kindertehuis Anini. Ze waren diep onder de indruk van de slechte omstandigheden die ze daar aantroffen. Het echtpaar begon een actie om de leefomstandigheden van de kinderen met een beperking te kunnen verbeteren. In 1996 richtten zij de stichting Anini op en begonnen zij donateurs te werven. In totaal kreeg de stichting bijna tweehonderd donateurs waardoor Anini kon uitgroeien tot een modern kindertehuis met een school en allerlei andere voorzieningen. In 2011 kreeg het echtpaar vanwege hun inzet voor dit goede doel de zilveren gemeentespeld van Haaksbergen uitgereikt, destijds door burgemeester Loohuis. En nu, 10 jaar later, is er ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk opnieuw een goede reden om met de burgemeester van Haaksbergen op de foto te gaan.

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht