Coronavaccinaties

Gepubliceerd: 1-4-2021

Vaccineren speelt een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Zo kunnen we stap voor stap terug naar het leven dat we gewend waren. De vaccinatievolgorde bepaalt de Rijksoverheid. Wanneer bent u aan de beurt?

Zaterdag 27 maart ontvingen de laatste mensen uit de leeftijdsgroep 75- tot en met 77-jarigen een uitnodiging voor een vaccinatie. De groep 73- tot en met 74-jarigen kunnen vanaf dinsdag 30 maart een uitnodiging verwachten. Woensdag 24 maart heeft de GGD Twente het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin hervat. Zorgmedewerkers kunnen op zeer korte termijn terecht voor hun vaccinatie.

Nieuwe locatie in Enschede

Deze week is de GGD Twente begonnen met vaccineren op de nieuwe grote locatie aan Colosseum 72 in Enschede. Eerst worden zorgmedewerkers gevaccineerd. Later ook zeventigplussers. Vervolgens kunnen alle doelgroepen, aangewezen volgens de strategie van de Rijksoverheid, op deze locatie een vaccinatie krijgen. Alle informatie over de coronavaccinaties kunt u vinden op de website van de GGD Twente.

Nieuwe tool

Om mensen beter inzicht te geven in wie wanneer aan de beurt is, heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een module op haar website geplaatst die hier antwoord op geeft. Door maximaal zes vragen te beantwoorden, weten inwoners wanneer ze een uitnodiging voor vaccinatie kunnen verwachten. Kijk op www.coronavaccinatie.nl voor meer informatie.

Vaccinatie

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht