Verkiezingen

Gepubliceerd: 15-3-2021

Deze week vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats, uiteraard ook in Haaksbergen. Over de gang van zaken rondom vroegstemmen, per brief stemmen of per volmacht stemmen, hebben we al uitgebreid bericht. De eerste vroege stemmers hebben op maandagochtend hun stem al uitgebracht en ook dinsdag en woensdag zijn nog dagen waarop gestemd kan worden. Uiteraard coronaproof. Maar hoe worden de Haaksbergse uitslagen straks bekendgemaakt?

Fons Vreeswijk werkt bij de gemeente Haaksbergen en is al jaren verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van verkiezingen. Hij weet uiteraard hoe de Haaksbergse uitslagen bekend worden gemaakt. “Normaal gesproken doen we dat in het gemeentehuis”, legt Vreeswijk uit. “Dan houden we in de publiekshal een echte verkiezingsavond. Met een presentatie waarbij per stembureau de uitslagen binnenkomen. Maar dit jaar is alles anders vanwege corona. De coronamaatregelen staan zulke bijeenkomsten nu niet toe.”

Op de eigen website

En dus gaat het dit jaar anders dan bij voorgaande verkiezingen. “Dat klopt”, bevestigt Vreeswijk. “We moeten het wat soberder organiseren. De verkiezingsuitslag van de gemeente Haaksbergen wordt woensdagavond bekendgemaakt via de landelijke nieuwsdienst ANP. Belangstellenden kunnen de verkiezingsuitslag ook zien op onze eigen website www.haaksbergen.nl/verkiezingen. We verwachten de voorlopige uitslag woensdag 17 maart rond middernacht te kunnen presenteren. Op donderdag 18 maart kunnen we de definitieve verkiezingsuitslag van Haaksbergen vaststellen. Die komt dan ook op onze website.”

Meer nieuws

Nieuws overzicht