Marktplan

Gepubliceerd: 21-7-2022

Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee over de inrichting van de openbare ruimte. Daarvoor is een werkgroep in het leven geroepen met vertegenwoordigers van alle straten. Een onafhankelijke voorzitter gaat de werkgroep leiden. Hij is gestart met individuele gesprekken met alle deelnemers om vooraf ieders wensen en behoeften te inventariseren.

Dat enkele buurtbewoners ongerust zijn over de bouw van het Marktplan - bestaande uit een supermarkt, parkeergarage, appartementen en openbaar park - is alom bekend. De gemeente en projectontwikkelaars willen dan ook graag in gesprek (blijven) met omwonenden en centrumondernemers. Er moet aandacht zijn voor de leefbaarheid en bereikbaarheid van het centrum voor bewoners en ondernemers, liet de gemeenteraad eerder al weten. In een participatieplan, dat in mei met bewoners is besproken, is vastgelegd hoe de informatievoorziening, communicatie en participatie georganiseerd wordt.

Voor en na de vakantie

Uitvloeisel van het participatieplan is onder meer de oprichting van een werkgroep van bewoners en ondernemers uit de omgeving om mee te praten over de inrichting van de openbare ruimte. De gesprekken gaan over hoe het openbare park eruit moet komen te zien, over parkeergelegenheid in de nabije omgeving en mogelijke verkeerskundige aanpassingen, zoals het laden en lossen van vrachtwagens. Een onafhankelijk voorzitter gaat de gesprekken in de werkgroep in goede banen leiden. Het is de bedoeling dat de totale werkgroep na de zomervakantie voor het eerst bij elkaar komt. Voor die tijd spreekt de voorzitter met alle deelnemers. Wat later in de tijd raadpleegt de gemeente overige Haaksbergenaren online over de inrichting van het park.

Vervolg

De gemeenteraad vroeg begin dit jaar behalve om een participatieplan ook om nader onderzoek naar milieu- en omgevingseffecten. De zogeheten Commissie MER (Milieueffectrapportage) voert daarvoor een second opinion uit. Naar verwachting komt daarover in september meer duidelijkheid.

Lees hier meer over het Marktplan.

Meer nieuws

 • Open Bedrijvendag

  21-9-2023

  Meer dan 25 bedrijven openden hun deuren voor de Open Bedrijvendag....

 • Werkbezoek

  21-9-2023

  Dinsdagmiddag 12 september toog B&W naar bedrijventerrein Stepelo....

 • Zoutwinning

  20-9-2023

  Openbare technische briefing zoutwinning op maandag 25 september....

Nieuws overzicht