Aanpak oude N18

Gepubliceerd: 25-5-2023

De werkzaamheden op en aan de oude N18 tussen de Klaashuisstraat en Scholtenhagen zijn afgerond. Nu volgt de aanpak van het weggedeelte tussen de Wiedenbroeksingel en het Grintenbosch. Ook hier gaat de maximumsnelheid omlaag naar 50 kilometer per uur en wordt de weg daarvoor aangepast. De werkzaamheden starten dinsdag 30 mei en worden later dit jaar afgerond. Verkeer wordt omgeleid. De kruising Wiedenbroeksingel - Enschedesestraat - Oude Enschedeseweg blijft nog wel enkele weken bereikbaar.

Het verkeer wordt omgeleid via de Noordsingel en Westsingel en bestemmingsverkeer in Haaksbergen kan rijden via de Hengelosestraat, Wiedenbroeksingel en Goorsestraat. De te onoverzichtelijke kruising Wiedenbroeksingel - Enschedesestraat - Oude Enschedeseweg transformeert komende maanden in een rotonde, maar blijft voorlopig nog even toegankelijk. De werkzaamheden aan de kruising starten namelijk pas over enkele weken, zodat niet alles tegelijk op de kop staat. De gemeente en wegenbouwer Roelofs proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken. Omwonenden zijn schriftelijk geïnformeerd.

Wat verandert er?

De complete oude N18 ging afgelopen jaar en gaat ook nog dit jaar op de schop. Verkeer van en richting de Achterhoek gaat nu via de nieuwe N18, waardoor de maximumsnelheid op de oude weg omlaag gaat. Om verkeer te stimuleren om de voorgeschreven snelheid te rijden krijgen bijna alle kruispunten plateaus en middengeleiders. Voor hetzelfde doel wordt de rijbaan visueel smaller gemaakt met belijning en - op sommige plekken - haagjes. Bij het aanbrengen van de hagen wordt gelet op het zicht van andere weggebruikers. Verdere verbeteringen zijn een nieuwe, stille asfaltlaag, led-verlichting en een nieuwe inrichting van het openbare groen met meer diverse bomen, planten en bloemrijke bermen. Langs de weg worden sloten aangepast en grotere duikers aangelegd, die hevige toekomstige regenval aankunnen. Wie wil zien wat er verandert kan kijken op www.oude-n18.nl.

Meer nieuws

 • Nieuwe maaiproef

  10-7-2024

  Helemaal niet meer maaien onder bomen heeft meerdere voordelen....

 • Gratis zomerpakket

  10-7-2024

  Stichting Kinderhulp deelt gratis kinderpakketten uit aan gezinnen met laag inkomen....

 • Drugspand langer dicht

  9-7-2024

  De verzegeling van de schuur aan de Alsteedseweg was verbroken....

Nieuws overzicht