60-jarig bruidspaar

Gepubliceerd: 1-5-2023

Twee geboren Winterswijkers die al vijftig jaar in Haaksbergen wonen. Locoburgemeester Jan-Herman Scholten zette ze woensdag 26 april in de bloemetjes. Op die dag waren Jaap en Willemien Kluitenberg-Wassink 60 jaar getrouwd.

Een diamanten huwelijk, zo bijzonder is dat nou ook weer niet stelt het bruidspaar. “Het is géén verdienste. Een mijlpaal? Dat wel!”, erkennen Jaap (83) en Willemien (82) Kluitenberg. Heel wat herinneringen werden gedeeld met de locoburgemeester. Bovendien was het een weerzien tussen oude bekenden: zoon Marcel Kluitenberg en Jan-Herman Scholten voetbalden ooit in hetzelfde jeugdelftal van Bon Boys.

Winterswijk-Emmen-Enschede-Haaksbergen

Het gezamenlijke leven van het kersverse paar begon in Emmen, waar Jaap een nieuwe baan wachtte bij de toenmalige Bedrijfsvereniging Textiel. Na vijf jaar verhuisden ze, met hun peuter Marcel, naar Enschede. Daar werd hun dochter Marjolein geboren. In 1973 streek het jonge gezin neer in Haaksbergen. “We voelen ons échte Haaksbergenaren.”

Harmonica

De ambitieuze bruidegom, tot aan zijn vroegpensioen opgeslokt door de wereld van de sociale zekerheid, volgde verschillende fusies. Van de bedrijfsvereniging ging hij over naar het GAK en zwaaide af als adjunct-directeur van het UWV te Hengelo. De bruid had al die jaren een parttime baan als administratief medewerkster. Haar grote passie was accordeon spelen. Dat deed ze ruim vijftig jaar bij een Winterswijks accordeonorkest.

600.000 kilometer

Toen Jaap, hij was bijna 58 jaar, stopte met werken, had hij ineens een zee aan vrije tijd. Geregeld hingen de Kluitenbergs hun caravan achter de auto voor een trektocht richting zuiden. Vaak met z’n tweetjes, maar ook met de Twentse Caravanclub maakten ze de mooiste herinneringen. Alle reizen staan op film, made by Jaap die zich aansloot bij Havic. “Zo’n 600.000 kilometer hebben we afgelegd met de caravan. Ja, wat reizen betreft zijn we écht aan onze trekken gekomen.”

Turfstekers en boeren

Veel vrije tijd stopte Jaap in genealogisch onderzoek. Zowel de stamboom van hemzelf als die van zijn vrouw ploos hij uit. Willemien heeft boeren als voorouders. Jaap stamt af van turfstekers uit de Kop van Overijssel. En tot zijn verrassing ontdekte hij dat zijn moeders roots in Haaksbergen liggen. Het diamanten bruidspaar telt vooral zijn zegeningen. “We hebben wel wat dingen gehad, hoor. Maar gelukkig ging het leven altijd weer door. Misschien heeft onze positieve instelling daarbij geholpen.”

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs succes

  4-3-2024

  Olga Commandeur bracht de bezoekers van de Vitaliteitsbeurs in beweging....

 • Omgevingsvisie

  29-2-2024

  Gemeente gaat de straat op: inwoners kunnen meedenken over hun leefomgeving....

 • Fietsenveiling maart

  27-2-2024

  Zaterdag 23 maart is er vanaf 10.00 uur weer een fietsenveiling....

Nieuws overzicht