Briljanten bruidspaar

Gepubliceerd: 26-5-2023

Zij groeide op in Noordijk, hij is geboren en getogen in Haaksbergen. Woensdag 24 mei waren Gerrit en Janna Zweers-Timmerije 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Jan-Herman Scholten bezocht het vitale briljanten bruidspaar op hun trouwdag: “Dit is wel iets om bij stil te staan!”

Op de dansvloer van caféhouder Hendrik Eijsink (nu Hema) kregen Janna Timmerije (89) en Gerrit Zweers (88) het ‘aan’. “Dat was op 14 februari 1954, Valentijnsdag”, meldt de bruid. “En het is nooit meer ‘uit’ gegaan.” Op 24 mei 1958, een regenachtige voorjaarsdag, werd getrouwd. In Neede, de gemeente van de bruid. Tussen de buien door ging het jonge paar van het gemeentehuis naar de kerk en vervolgens naar café-restaurant ’t Haantje waar het feest werd gevierd.

Fiets of vliegtuig…

Om ruimte te maken voor het jonge paar hadden Gerrits grootouders hun huis verbouwd. “Het stond aan de spoorbaan, vlakbij de Wiedenbroeksingel. Elf jaar hebben we er gewoond. Beide kinderen, André en Erik, zijn daar geboren. Later zijn we verhuisd naar de Merelstraat.” Hun jongste zoon woont met zijn vrouw Linda een paar straten verderop. André emigreerde ‘voor de liefde’ naar de Verenigde Staten. “Ze wonen in Petaluma, iets boven San Francisco. Wat dichterbij was fijn geweest, ook vanwege onze twee kleindochters. Jammer, maar het is niet anders. Erik en Linda zijn dichtbij gebleven. Daar zijn we hartstikke blij mee.” Op de fiets snel even naar Erik, naar André pakken ze het vliegtuig. Zeventien keer gingen Janna en Gerrit op bezoek, wekenlang. “Dat hij in Amerika woont, gaf ons de kans dat land te ontdekken. We zijn rondgetrokken, hebben heel wat National Parks bezocht en zijn met de auto naar Canada gereden. We hebben zó veel gezien, dat vergeet je nooit meer!”

Actief

“We hebben geluk dat we beide nog zó gezond zijn”, beseft Gerrit. Drie keer in de week is hij op de velden van ‘zijn kluppie’ VV Haaksbergen te vinden, als lid van de vrijwilligersploeg. Samen klussen de mannen heel wat af. “Maar het gaat ook om de gezelligheid”, benadrukt de bruidegom. “Een praatje maken, koffie drinken. En lachen.” Dat Janna van tuinieren houdt, zie je meteen aan de fraai bloeiende voortuin. Samen verzorgen ze hun moestuin, nét buiten het dorp. “Telkens zegt Gerrit ‘dit jaar voor het laatst!’. Maar we beginnen er tóch weer aan”, bekent de bruid. En samen fietsen, dat doen ze graag en veel. “Haaksbergen heeft een prachtige omgeving. We genieten van de natuur.”

Meer nieuws

 • Nieuwe maaiproef

  10-7-2024

  Helemaal niet meer maaien onder bomen heeft meerdere voordelen....

 • Gratis zomerpakket

  10-7-2024

  Stichting Kinderhulp deelt gratis kinderpakketten uit aan gezinnen met laag inkomen....

 • Drugspand langer dicht

  9-7-2024

  De verzegeling van de schuur aan de Alsteedseweg was verbroken....

Nieuws overzicht