Inzameling textiel

Gepubliceerd: 16-3-2023

Vanaf dinsdag 21 maart haalt Twente Milieu dit jaar bij wijze van proef iedere acht weken het textiel huis-aan-huis op in Buurse en St. Isidorushoeve. Woont u in deze dorpen, dan ontvangt u in de week van 13 maart een brievenbuspakketje met daarin een zak waarin het textiel verzameld kan worden. Ook krijgt u informatie over wanneer het textiel bij u opgehaald wordt, wat er bij het textiel mag en wat ermee gebeurt. Voor het hele jaar geldt dat u een week voordat het textiel opgehaald wordt thuis een textielzak ontvangt.

Er mag meer in de textielzak dan u waarschijnlijk denkt. Naast kleding (zowel kleding die nog te dragen is, als ook versleten en kapotte kleding) mogen er bijvoorbeeld ook knuffels, schoenen, gordijnen, tassen, petten en hoeden in. Kijk voor een uitgebreide lijst op twentemilieu.nl/textiel.

Schoon, droog en in een gesloten zak

Heeft u meer textiel dan dat in de zak past, dan kunt u daarvoor andere zakken gebruiken. De enige voorwaarde is dat het textiel schoon, droog en in een gesloten zak aan straat gezet moet worden.

Inzameling voor een tweede leven

De inzameling is onderdeel van een proef om te onderzoeken hoe er meer en beter textiel opgehaald kan worden. Te vaak komt textiel nog in het restafval terecht en dat wordt het verbrand. Dat is zonde, want veel textiel kan nog hergebruikt worden door het tweedehands te verkopen in kringloopwinkels of er nieuw textiel van te maken voor nieuwe producten.

Meer nieuws

 • Wegwerkzaamheden

  27-5-2024

  Van 10 t/m 21 juni is de Hengelosestraat deels afgesloten voor verkeer....

 • Betere bermen

  24-5-2024

  Vanaf maandag 27 mei wordt aan verschillende bermen in het buitengebied gewerkt....

 • Overlijden Hans van Agt

  24-5-2024

  Oud-burgemeester Hans van Agt op tachtigjarige leeftijd overleden....

Nieuws overzicht