Openbare zitting

Gepubliceerd: 8-3-2023

Op 16 maart stelt de gemeente Haaksbergen een gemeentelijk stembureau (GSB) in. Dit is voor de verkiezingen van de leden van de Provinciale Staten van Overijssel en de leden van het algemeen bestuur van Waterschap Vechtstromen en Waterschap Rijn en IJssel op woensdag 15 maart 2023.

Het gemeentelijk stembureau gaat op donderdag 16 maart 2023 vanaf 10.00 uur in een openbare zitting de processen-verbaal van de stembureaus van de verkiezingen controleren. Deze zitting met de controle en de uiteindelijke vaststelling van de uitslag is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Stelt het GSB fouten vast? Dan zal het GSB de stembus waar het om gaat opnieuw laten tellen. Na alle controles maakt de voorzitter van het GSB in het gemeentehuis de uitkomsten van de tellingen bekend. Ook maken zij van elke verkiezing een proces-verbaal met de uitslag.

Nadat alle controles zijn uitgevoerd en zijn vastgesteld maakt de voorzitter van het gemeentelijk stembureau de uitkomsten van de tellingen bekend. Ook maakt het gemeentelijk stembureau van de verkiezingen een proces-verbaal op met de uitslag. Deze uitslagen worden direct na de zitting ook digitaal gepubliceerd.

Deze openbare zitting vindt plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis in Haaksbergen. U kunt de zitting online volgen via de live video van de Gemeente Haaksbergen (raadsinformatie.nl)

Op de website van de gemeente Haaksbergen vindt u alle informatie over de verkiezingen 2023.

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs succes

  4-3-2024

  Olga Commandeur bracht de bezoekers van de Vitaliteitsbeurs in beweging....

 • Omgevingsvisie

  29-2-2024

  Gemeente gaat de straat op: inwoners kunnen meedenken over hun leefomgeving....

 • Fietsenveiling maart

  27-2-2024

  Zaterdag 23 maart is er vanaf 10.00 uur weer een fietsenveiling....

Nieuws overzicht