Sloop Dr. Ariënsschool

Gepubliceerd: 24-5-2023

Om de voormalige Dr. Ariënsschool, de vroegere kleuterschool Kruimeltje en het naastliggende gymnastieklokaal zijn recentelijk hekken geplaatst. Dat heeft te maken met de sloop van de panden, die binnen enkele dagen geconfronteerd worden met de slopershamer. Binnen een maand of twee moet de boel plat liggen. Dan duurt het nog zeker een half jaar voor de nieuwbouw van Het Palet begint, de school die is ontstaan na de fusie tussen de Dr. Ariënsschool en de Holthuizen.

Achter de schermen worden inmiddels al lange tijd voorbereidingen getroffen om van start te gaan met de bouw van de nieuwe school. Zo is er een bestemmingsplanwijziging doorgevoerd en zijn buurtbewoners regelmatig geïnformeerd over de plannen. Vóór de daadwerkelijke start van de bouw moet nog meer gebeuren. Denk aan het selecteren van een aannemer, waarvoor nu een aanbestedingsprocedure loopt. Of aan de vergunningsaanvraag die het schoolbestuur zal indienen. Het plan is om het schoolgebouw in het najaar van 2024 op te leveren.

De nieuwe school krijgt met een houten gevelbekleding een natuurlijke uitstraling. Het gebouw krijgt twee bouwlagen, zonnepanelen, een warmtepomp en wordt voorzien van andere duurzame maatregelen. Op het terrein komt ook een nieuwe gymvoorziening voor leerlingen en sportverenigingen. Afgelopen week vierden schooldirecteur Miriam van der Heide, Debby Verhoeve, voorzitter van schoolbestuur Keender, en wethouder Jan-Herman Scholten dat nu het moment is gekomen voor zichtbare veranderingen.

Meer nieuws

 • Fietsroute water

  19-4-2024

  Ontdek de mooiste Haaksbergse waterwerken op de fiets....

 • Adoptie oorlogsgraven

  24-4-2024

  Haaksbergse basisscholen adopteren de graven van geallieerde militairen....

 • Stolpersteine poetsen

  24-4-2024

  Dankzij de Bonifatiusschool glimmen de Stopersteine in Haaksbergen weer....

Nieuws overzicht