SMART Fietstelweek

Gepubliceerd: 13-9-2018

De gezamenlijke Twentse gemeenten organiseren dit jaar van 17 tot en met 23 september de SMART Fietstelweek. Dan wordt aan fietsers in de regio gevraagd om met de (al bestaande) SMART-app fietsritten te registreren. Zo willen gemeenten in kaart brengen hoeveel en waar er in de regio gefietst wordt. Dit is nodig om fietsvoorzieningen zoals fietspaden te verbeteren, zodat Twente nog meer een fietsregio wordt.

De in Twente ontwikkelde SMART-app wordt gebruikt voor de registratie van ritten. Door gebruik van deze app ontstaat meer inzicht in de fietsbewegingen in Twente. Waar wordt veel gefietst? Of waar staan veel fietsers voor het stoplicht? De informatie die uit de Fietstelweek rolt kan aanleiding zijn voor gemeenten om fietsen nog aantrekkelijker te maken. Denk aan verbetering van fietspaden of -stroken, een andere afstelling van verkeerslichten, verandering in voorrang als ergens veel fietsers staan te wachten of meer ruimte om te wachten.

Winst voor iedereen

Fietsen is gezond. We zien in Twente dat er al veel gefietst wordt. Door gebruik te maken van de SMART-app wordt fietsen nog leuker, want de app stimuleert om meer te bewegen én je krijgt bovendien een beloning voor gemaakte kilometers. Voor elke gemaakte fietsrit of wandeltocht sparen SMART-app gebruikers één punt per kilometer. Deze punten zijn via de SMART-appshop te verzilveren bij regionale ondernemers. De SMART-app is het hele jaar door te gebruiken om te meten hoeveel je fietst. De SMART Fietstelweek is alleen in de week van 17 september. Persoonlijke informatie wordt door gebruik van de app niet zichtbaar, waarmee de privacy van gebruikers is gewaarborgd. Voor meer info kijk op www.smartintwente.nl/fietstelweek.

Fietstelweek

Meer nieuws

 • Nieuwe burgemeester

  20-2-2019

  Rob Welten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haaksbergen....

 • Vertrek wethouder

  20-2-2019

  Wethouder Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd....

 • Warmetruiendag 2019

  18-2-2019

  Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag....

Nieuws overzicht