Schaatsmarathon

Gepubliceerd: 19-1-2016

De afgelopen jaren greep Haaksbergen ernaast, maar dit jaar mag de Ster in Twente de eerste schaatsmarathon op natuurijs van dit winterseizoen verwelkomen. De marathon wordt vanavond verreden op de ijsbaan van schaats- en skeelerclub IJSCH op park Groot Scholtenhagen.

Het verlossende woord van KNSB-ijsmeester Willem Hut volgde vanochtend even voor tienen, toen de ijsbanen in Noordlaren én in Haaksbergen waren gekeurd. Burgemeester Gerrit Jan Kok was bij de bekendmaking. "Dit is prachtig nieuws. Voor Nederland, voor de schaatssport en voor Haaksbergen", zo liet Kok optekenen tijdens een interview met TC Tubantia. "Je moet als dorpsgemeenschap je momenten pakken", vertelde Kok onder meer. "Het binnenhalen van zo'n mooie gebeurtenis geeft ontzettend veel energie. Iedereen leeft enorm mee in Haaksbergen en zo'n moment moet je met z'n allen omarmen."

Burgemeester Kok heeft veel waardering voor de organisatie van de eerste natuurijsmarathon en looft de inzet van de vele vrijwilligers. "Het is goed te merken dat dit niet voor het eerst wordt georganiseerd, want het draaiboek zit strak in elkaar. Geweldig om te zien hoe iedereen zijn beste beentje voor zet om dit in Haaksbergen te organiseren. We hebben er allemaal enorm veel zin in." De wedstrijd voor de dames begint vanavond om 18.30 uur. De heren beginnen een uurtje later. Burgemeester Kok geeft het startschot bij beide wedstrijden. RTV Oost zendt de marathon vanavond live uit.

Kijk voor meer informatie op de website van IJSCH.

Schaatsmarathon

Meer nieuws

 • Openingstijden Pasen

  15-4-2019

  In verband met de paasdagen zijn er aangepaste openingstijden....

 • Schulden aanpakken

  18-4-2019

  Twentse gemeenten pakken schulden van inwoners samen eerder aan....

 • Interview Welten

  18-4-2019

  Zes vragen aan Rob Welten: “Ik vind dat ik eerst vooral moet gaan luisteren”...

Nieuws overzicht