Schade oud en nieuw

Gepubliceerd: 28-1-2016

Hoewel de jaarwisseling in Haaksbergen dit jaar relatief rustig is verlopen, is er toch een aantal gemeentelijke eigendommen vernield. Inmiddels zijn de scherven opgeruimd, is de balans opgemaakt en bedraagt de totale schade ruim 7.700 euro. Burgemeester Gerrit Jan Kok is tevreden met de rustig verlopen jaarwisseling, maar betreurt de vernielingen.

“Het blijkt voor sommigen lastig te zijn om met hun vingers van andermans spullen af te blijven”, aldus Gerrit Jan Kok. De burgemeester doelt onder meer op het zevental vernielde afvalbakken en de beschadigde speeltoestellen. Bovendien werden er in de nieuwjaarsnacht twee hondenpoepbakken vernield en moesten er twee verkeersborden worden vervangen. “Het is eigenlijk ongelooflijk dat we het er elk jaar over moeten hebben, maar toch gebeurt het ieder jaar weer.”

Aangifte

De gemeente heeft bij de politie aangifte gedaan van de vernielingen. Burgemeester Kok wijst echter óók op de verantwoordelijkheid van inwoners zelf. “Het is zonde dat er schade wordt aangericht aan spullen van de gemeente, want we hebben het over eigendommen van de hele gemeenschap. Schade daaraan kost ons allemaal geld. Ik hoop dat de daders zich gaan realiseren hoe zinloos dit soort acties is en ook dat inwoners die zoiets zien daders aanspreken op hun gedrag.”

Vuurwerk

Meer nieuws

 • Openingstijden Pasen

  15-4-2019

  In verband met de paasdagen zijn er aangepaste openingstijden....

 • Schulden aanpakken

  18-4-2019

  Twentse gemeenten pakken schulden van inwoners samen eerder aan....

 • Interview Welten

  18-4-2019

  Zes vragen aan Rob Welten: “Ik vind dat ik eerst vooral moet gaan luisteren”...

Nieuws overzicht