Straatlantaarns

Gepubliceerd: 7-12-2017

Deze week wordt begonnen met het vervangen van de oude oranjekleurige openbare verlichting op enkele Haaksbergse hoofdwegen. De oude verlichting wordt vervangen door energiezuinige witte ledverlichting die ook nog eens een stuk langer meegaat. De nieuwe ledlampen geven een helder warm wit licht. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

De nieuwe ledlampen veranderen het straatbeeld. Dat zal wel even wennen zijn. Het oude vertrouwde oranje licht verandert in warm wit licht. Dat witte licht vergroot echter de zichtbaarheid van mensen en obstakels op straat en kleuren zijn beter waarneembaar. Daarnaast zijn de lichtbundels scherper, waardoor alleen noodzakelijke plekken verlicht worden. Dat zorgt voor minder lichtvervuiling en dat is weer beter voor de flora en fauna.

Even dimmen!

In het kader van duurzaamheid dimmen we de nieuwe verlichting ook op momenten dat er weinig verkeer op straat is. Dat doen we nu ook al op veel plaatsen in de gemeente, maar dan met een vaste instelling van vijftig procent tussen 23.00 uur ‘s avonds en 7.00 uur ‘s ochtends. De nieuwe verlichting op de hoofdwegen kunnen we op afstand aanpassen en afstemmen op het specifieke verkeersaanbod van de betreffende weg.

Welke straten?

Het gaat om de lantarenpalen aan de Zeedijk, de Sterrebosstraat, de Enschedesestraat (tot de Wiedenbroeksingel), de Blankenburgerstraat (tussen de Enschedesestraat en de Blankenburg), de Mr. Eenhuisstraat, de Lansinkstraat en de Goorsestraat (tot de rotonde met de Westsingel). Op sommige plekken moet ook de hele lantarenpaal worden vervangen.

Straatverlichting

Meer nieuws

 • Muziek in het centrum

  19-7-2018

  Tijdelijke invulling 'gat in de markt' met interactieve speeltoestellen....

 • Industrie-West

  19-7-2018

  Bestemmingsplan Industrie-West in najaar gepresenteerd....

 • Laadpalen

  19-7-2018

  Meer openbare laadpalen voor elektrische auto’s in Haaksbergen....

Nieuws overzicht