Tribelt en De Spiraal

Gepubliceerd: 13-12-2018

Tribelt en De Spiraal, het zijn schoolvoorbeelden van moderne maakindustrie. In 2015 verhuisden ze gezamenlijk vanuit Hengelo naar Haaksbergen. Beide ondernemingen zijn gevestigd onder één (gigantisch) dak op bedrijvenpark Stepelo. Eigenaren René Spoelder en René Frielink praatten wethouder Louis Koopman bij over hun bedrijfsactiviteiten en toekomstplannen.

Tribelt ontwikkelt én produceert metalen transportbanden voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie, farmacie, verpakkings- en auto-industrie. Een kwalitatief hoogwaardig product, bestand tegen gebruik onder extreme temperaturen en omstandigheden. Van het supersnel invriezen van taarten en frietjes tot het onder grote hitte afharden van metalen auto-onderdelen. De transportbanden van Tribelt hebben een wereldwijde afzetmarkt.

De Spiraal

De Spiraal produceert draadproducten en veren in alle mogelijke soorten en maten. Deze vinden hun toepassing in onder andere medische apparatuur, industriële en agrarische machines, de luchtvaart en klimaattechniek. Maar ook veren voor de bekende trampolines worden gemaakt bij De Spiraal. Tribelt en De Spiraal beschikken over een eigen gereedschapsmakerij.

Blij met de N18

De overstap naar Haaksbergen heeft voor beide bedrijven goed uitgepakt. Op Stepelo vond het ondernemers duo Spoelder en Frielink de ruimte om de ambities waar te maken. De afgelopen drie jaar kenden de ondernemers dan ook flinke groei. Mede dankzij medewerkers uit Haaksbergen en omstreken - momenteel 110 fte’s – die uit het juiste hout zijn gesneden. En dankzij de goede locatie. “De uitstraling van dit bedrijvenpark is perfect. Ook met de aanleg van de N18 zijn we blij. Daardoor zijn we nog beter bereikbaar geworden.”

Positief vestigingsklimaat

“Eerlijk gezegd ben ik steeds opnieuw verrast door de kracht en inventiviteit van de bedrijven die ik bezoek”, aldus Louis Koopman. “Ook bij De Spiraal en Tribelt zie je weer dat naast geautomatiseerde productie ook ambachtelijk handwerk wordt ingezet. Dat ze op deze locatie hun productiviteit hebben kunnen verhogen is erg belangrijk”, vervolgde de wethouder. “Door de aanwezigheid van veel maakindustrie ontstaan ‘vanzelf’ allerlei spin-offs. Die sterke combinatie zorgt voor een positief vestigingsklimaat en maakt Haaksbergen zeer interessant voor nieuwe bedrijven.”


René Spoelder, een van de twee eigenaren van Tribelt en De Spiraal, aan het woord. Naast hem mede-eigenaar René Frielink, die wordt geflankeerd door wethouder Louis Koopman en bedrijfscontactfunctionaris Dirk-Jan de Jager. Foto: Betty Morsinkhof

Kennismaking met Tribelt en De Spiraal

Meer nieuws

 • Verkiezingen

  11-3-2019

  Op woensdag 20 maart verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen....

 • Woningen Maalderij

  20-3-2019

  Eerste nieuwe woningen van het bouwproject De Maalderij klaar....

 • NL Doet

  20-3-2019

  Wethouders Koopman en Scholten aan de slag tijdens NL Doet....

Nieuws overzicht