Use System Engineering

Gepubliceerd: 13-12-2018

Use System Engineering in Haaksbergen ontving vrijdag 7 december gedeputeerde Eddy van Hijum en wethouder Louis Koopman. De oprichter van Use, Hans van der Kuil, vertelde hen met plezier wat het bedrijf doet en welke plannen er zijn. Zowel Van Hijum als Koopman gaan regelmatig bedrijven langs om te horen wat er speelt. En om uit te zoeken of de gemeente of provincie ondernemers kunnen bijstaan met slim beleid.

Hans van der Kuil startte 25 jaar geleden met Use System Engineering. Inmiddels telt het bedrijf 45 medewerkers en is het onderdeel van de TKH Group. Met elkaar ontwikkelen de werknemers technologische producten voor vliegvelden, tunnels en offshore boorinstallaties, die ook in extreme (weers)omstandigheden moeten kunnen blijven functioneren. Zo maakte Use een innovatief verlichtingssysteem voor start- en landingsbanen op luchthavens. Op bijvoorbeeld de vliegvelden van Schiphol, Eelde, Geneve en Vancouver wordt dit systeem al toegepast. Sinds maart van dit jaar heeft Use ook een ruimte op de Technology Base van Twente Airport.

Goed ondernemersklimaat

Daar kunnen ze het verlichtingssysteem verder testen en monitoren. Wethouder Louis Koopman was onder de indruk van het bedrijf: “Haaksbergen heeft met Use een prachtig bedrijf. Met allemaal slimme techneuten die zoeken naar de beste oplossingen voor complexe problemen. Het is goed dat de gedeputeerde bedrijfsbezoeken aflegt. Want het is onze taak als overheid om samen met het bedrijfsleven en onderwijs te werken aan een goed ondernemersklimaat”.


Hans van der Kuil van Use (rechts) geeft gedeputeerde Eddy van Hijum (midden) en wethouder Louis Koopman een rondleiding.

Use

Meer nieuws

 • Verkiezingen

  11-3-2019

  Op woensdag 20 maart verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen....

 • Woningen Maalderij

  20-3-2019

  Eerste nieuwe woningen van het bouwproject De Maalderij klaar....

 • NL Doet

  20-3-2019

  Wethouders Koopman en Scholten aan de slag tijdens NL Doet....

Nieuws overzicht