Van zones naar kilometers

Gepubliceerd: 7-2-2019

Vanaf 1 maart gaat er iets veranderen in het maatwerkvervoer in Twente, ook wel bekend als de Regiotaxi. De Twentse gemeenten organiseren dit vervoer voor ruim 16.000 inwoners van Twente. In plaats van per zone, gaan reizigers nu per kilometer betalen. Ook de gemeente Haaksbergen voert deze verandering door.

Wie gebruikmaakt van de Regiotaxi betaalt per rit een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt tot nu toe berekend op basis van het aantal gereisde zones. Dit gaat veranderen. Vanaf 1 maart betalen reizigers de eigen ritbijdrage op basis van het aantal gereden kilometers, net zoals dat in het openbaar vervoer gebeurt.

Nieuw tarief

De nieuwe manier van berekenen is eerlijker, omdat reizigers ook écht de gereisde kilometers betalen. Niet meer en niet minder. Iedereen betaalt dezelfde prijs voor dezelfde afstand.

Een voorbeeld

Vanaf 1 maart geldt voor elke rit met de Regiotaxi een instaptarief van € 0,96. Elke volgende kilometer kost € 0,197. Deze tarieven zijn gelijk aan de tarieven in het openbaar vervoer. Met het oude tarief betaalden reizigers voor een zone van maximaal 5 kilometer bijvoorbeeld € 2,15. Voortaan betalen reizigers voor dezelfde afstand van maximaal 5 kilometer het bedrag van € 1,95 (=instaptarief á € 0,96 + 5 x € 0,197).

Boven de 25 kilometer

Reizigers kunnen tot maximaal 30 kilometer vanaf hun huisadres met de Regiotaxi reizen. Vanaf 25 kilometer geldt een tarief van € 1,75 per kilometer. Dit is niet anders dan voorheen, alleen heette dat zone 6 en 7. Ritten langer dan 25 kilometer zijn echter het voordeligst met Valys. Kijk voor meer informatie op www.valys.nl of bel Valys via 0900 - 9630. Gebruikers van Regiotaxi krijgen hierover een brief.

Op www.regiotaxitwente.nl kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp

Regiotaxi

Meer nieuws

 • Openingstijden Pasen

  15-4-2019

  In verband met de paasdagen zijn er aangepaste openingstijden....

 • Schulden aanpakken

  18-4-2019

  Twentse gemeenten pakken schulden van inwoners samen eerder aan....

 • Interview Welten

  18-4-2019

  Zes vragen aan Rob Welten: “Ik vind dat ik eerst vooral moet gaan luisteren”...

Nieuws overzicht