Verkenningstocht

Gepubliceerd: 11-10-2018

Wethouder Louis Koopman verkende onlangs de Haaksbergse bedrijventerreinen. Per fiets doorkruiste hij Stepelo, De Greune, ’t Varck en Brammelo. Dat deed hij samen met twee ingewijden: parkmanager André Busschers en Dirk-Jan de Jager, gemeentelijk beleidsmedewerker Economische Zaken. De wethouder kon constateren wat hij stiekem wel verwachtte: “Het gaat crescendo met de bedrijvigheid in Haaksbergen. Over de volle breedte.”

“Het zonnige weer dat we afgelopen vrijdag hadden zag je terug op de bedrijventerreinen. Volop activiteit, nauwelijks leegstand. Haaksbergen heeft veel ondernemingen waar we trots op moeten zijn. Prachtig!”, aldus wethouder Koopman die onder meer economie in zijn portefeuille heeft. “Haaksbergen is sterk in maakindustrie. Zowel toeleveranciers aan andere bedrijven als eindleveranciers aan de markt. Dit geeft een lokale economie de kracht om het vol te houden. De combinatie van maakindustrie én dienstverlening, daar word je samen beter en sterker van.”

Hier gebeurt wat

Louis Koopman kon ervaren dat er op ’t Varck en Brammelo een BIZ-verordening van kracht is die zijn vruchten afwerpt. Ook de samenwerking binnen bedrijvenvereniging Stepelo-De Greune stemde hem tevreden. “André Busschers vertelde me dat 75 procent van de ondernemers op Stepelo en De Greune lid is van deze vereniging. En dat ze daardoor echt het verschil kunnen maken.” Op Stepelo bekeek het drietal de jongste ontwikkelingen. “De nieuwbouw van Electro Breukers en de Welkoop, op een prima zichtlocatie. Vanaf de Noordsingel kunnen voorbijgangers duidelijk zien ‘hier gebeurt wat.’ Het idee dat er in Haaksbergen heel veel gebeurt heb ik zelf ook. Mooi!”


Foto: Betty Morsinkhof

Verkenningstocht over bedrijventerreinen

Meer nieuws

 • Nieuwe burgemeester

  20-2-2019

  Rob Welten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haaksbergen....

 • Vertrek wethouder

  20-2-2019

  Wethouder Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd....

 • Warmetruiendag 2019

  18-2-2019

  Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag....

Nieuws overzicht