Vitaliteitsbeurs

Gepubliceerd: 18-2-2016

Beweging is gezond. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Buurtsportcoach Haaksbergen helpt mensen graag op weg. Zondag 6 maart organiseert zij de Vitaliteitsbeurs Haaksbergen ‘Gezond leven 55+’. Om te laten zien dat er in de eigen woonplaats voor iedereen wel een passende activiteit is te vinden.

Ellen Kroezen, Nienke Schuppers en Maurizio Arena - de Buursportcoaches Meedoen - organiseren deze Vitaliteitsbeurs in samenwerking met Noaberpoort. En de naam zegt het al: het evenement is gericht op mensen van 55 jaar en ouder. “Tot honderdplus zeg ik wel eens”, lacht Arena. “Want ook voor wie ouder wordt is er in Haaksbergen zo veel te doen. Actief zijn is gezond, het geeft energie, het is gewoon leuk. Dat willen we mensen laten ervaren.”

Uitproberen voor een vriendenprijsje

U wilt graag ‘iets gaan doen’, maar wat? En heel eerlijk: u ziet er een beetje tegenop om in uw eentje ergens op af te stappen. Herkenbaar? Via Buurtsportcoach Haaksbergen kunnen inwoners van Haaksbergen op een laagdrempelige manier uitzoeken welke vorm van beweging bij hen past. “We bieden opstapactiviteiten aan”, legt Nienke Schuppers uit. Zij is coördinator van het team buurtsportcoaches. “In vijf of zes lessen, voor een zacht prijsje per keer, kunnen mensen uitproberen wat ze prettig vinden om te doen. In Haaksbergen werken we samen met verschillende verenigingen en organisaties die dit mogelijk maken.”

Voor elk wat wils

“De een gaat voor de gezelligheid van een groep”, vervolgt Arena. “Anderen bewegen liever individueel. Voor zo iemand kunnen we bijvoorbeeld een maatje zoeken die mee gaat wandelen of fietsen. Alles is erop gericht mensen te motiveren om mee te doen. Hen nét dat duwtje in de rug te geven om te gaan bewegen of om zich in te zetten als vrijwilliger.” Zo zijn er ondertussen drie wandelgroepen ontstaan vanuit Buurtsportcoach Haaksbergen, inclusief begeleiders. Zij verzorgen vanaf de Vitaliteitsbeurs een wandeling van ongeveer een uur. “Wie wil kennismaken kan gratis meewandelen. Denk wel even aan goede schoenen!”, laat Schuppers weten.

Steun voor initiatief

Dat de steun en het enthousiasme voor de Vitaliteitsbeurs zo groot zijn doet de buurtsportcoaches goed. “Kijk eens naar Bas Nijhuis die - op voetbalzondag - toch maar even de opening wil verrichten”, zegt Nienke Schuppers. “En psycholoog Frits Winter, een gevestigde naam, die een gezondheidskrant schrijft speciaal voor de beurs. Winter geeft een korte lezing over hoe om te gaan met stress, pijn en burn-out. Ook aan de goodybag voor de eerste honderd bezoekers van de beurs hebben zo veel organisaties en ondernemers een bijdrage geleverd. Haaksbergen staat op voor vitaliteit. Daar worden we heel warm van!”

De Vitaliteitsbeurs Haaksbergen ‘Gezond leven 55+’ wordt gehouden op zondag 6 maart van 10.00 tot 17.00 uur in Sporthal De Bouwmeester. Rond lunchtijd is er voor de bezoekers gratis soep, gesponsord door Het Saalmerink.


Standhouders

Bowlsvereniging Haaksbergen, Buurtsportcoach Haaksbergen, Buurtzorg, DIO, Eva Mode met Zorg, Folkloristische Dansgroep De Hakkelklumpkes, FysioCentrum Sengers, Fysiotherapie Schmitz, G&W Gezondheidswinkel Ter Avest, Gewoon Gezond Centrum, ’t Gilde, gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht, kegelvereniging Langs de Kant, KBO, Kulturhus Haaksbergen, Livio, MassageMobiel, Noaberpoort, Optisport Zwembad de Wilder, Pot Tweewielers, Praktijk in Beweging/Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis, Scrabbleclub Haaksbergen, Seniorenbiljart, sportschool CareFit4All, SV De Eendracht, Van der Werf Optiek, Voetencentrum Wender, VV Haaksbergen.

Activiteiten/demonstraties

Bewegen met Smovey, Biodanza, Bowls, Buurtsportcoach-wandeling (vertrek 14:00 uur!), folkloristische dans, gezondheidstestjes, Groepsfitness 55+, Linedance, loopvoetbal, minilezing Frits Winter, mobiele schietbaan, muziekoptredens, scootmobiel- & rollatorparcours, scrabble, Social Dance, stoelmassage, voedingsadviezen, yoga.

Buurtsportcoaches

Bewegen met buurtsportcoaches is ook interessant voor mensen voor wie de drempel naar een sportvereniging nog te hoog is. Zo hebben ze de mogelijkheid om sociaal en lichamelijk actief te zijn. Inwoners die meer willen weten kunnen informeren bij Noaberpoort. Zie www.noaberpoort.nl.

Buursportcoaches Ellen Kroezen, Nienke Schuppers en Maurizio Arena

Meer nieuws

 • 75 jaar vrijheid

  21-3-2019

  Hoe vieren we 75 jaar vrijheid in Haaksbergen? Denk mee op dinsdag 23 april!...

 • Nieuwe bestrating

  21-3-2019

  Aan de Kemerij in De Hoeve gaan vanaf 25 maart stratenmakers aan de slag....

 • Oorlogsverhalen

  21-3-2019

  RTV Oost en HCO: op zoek naar verhalen en voorwerpen uit de oorlog....

Nieuws overzicht