Waarnemend burgemeester

Gepubliceerd: 12-6-2015

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten stelt de heer G.J. Kok aan als waarnemend burgemeester van Haaksbergen. Hij zal op 15 juni met zijn werkzaamheden beginnen.

Achtergrond

Gerrit Jan Kok (Enschede, 1960) was gedeputeerde in Overijssel met Bereikbaarheid, Openbaar Vervoer en Financiën in portefeuille. Daarvoor was hij vier jaar burgemeester van Ommen. Sinds eind jaren ’90 is Kok politiek actief; hij was voor de VVD raadslid en wethouder in Enschede, fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel en voorzitter van de VVD Kamercentrale Overijssel. Hij studeerde aan de HEAO in Enschede en aan de Universiteit Twente en was lange tijd werkzaam in het bedrijfsleven.

Vacature

De burgemeesterspost in Haaksbergen is sinds 8 juni 2015 vacant vanwege het aan de heer dr. J.C. Gerritsen verleend eervol ontslag. Om de raad in staat te stellen op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester en tegelijkertijd de continuïteit van het bestuur te waarborgen heeft de Commissaris van de Koning besloten om voor de tussenliggende periode een waarnemend burgemeester aan te stellen.

Overleg met gemeentebestuur

De Commissaris van de Koning heeft woensdagavond met de fractievoorzitters uit de raad en met het college gesproken over de ontstane situatie. Daarbij heeft ze de raad in staat gesteld om haar wensen omtrent de aan te stellen waarnemer te uiten. Met deze wensen in het achterhoofd heeft de Commissaris de heer Kok verzocht om het waarnemend burgemeesterschap op zich te nemen.

Wethouders

De vier wethouders zijn blij dat de Commissaris van de Koning de benoeming van een waarnemend burgemeester snel heeft geregeld. Locoburgemeester Peter van Vlaanderen : “We kijken uit naar een prettige samenwerking met de heer Kok als waarnemend burgemeester van Haaksbergen.”

Gerrit Jan Kok

Meer nieuws

 • Kom in actie

  13-12-2018

  Op 19 december komen de dj's in Haaksbergen voor Serious Request....

 • Beach court

  13-12-2018

  Subsidie voor de aanleg van een multifunctioneel beach court....

 • Actie voedselbank

  13-12-2018

  Wethouder Jan-Herman Scholten: “Het is goed om ook stil te staan bij armoede”...

Nieuws overzicht