Waarom op afspraak?

Gepubliceerd: 31-1-2019

Sinds enkele jaren werkt de gemeente Haaksbergen op afspraak voor een bezoek aan de publieksbalie van het gemeentehuis. Bezoekers maken hiervoor een afspraak via de gemeentelijke website, de telefoon of aan de receptie. Maar waarom doet de gemeente dat eigenlijk?

Wie een afspraak heeft hoeft niet of nauwelijks meer te wachten, omdat er dan tijd is gereserveerd op het afgesproken tijdstip. Bovendien kunnen medewerkers van de gemeente zich zo beter voorbereiden, omdat ze weten wie er komt en waarvoor. De tijd van medewerkers kan zo efficiënter worden ingepland. Daardoor zijn er nu ruimere openingstijden.

Zonder afspraak of spoed

Als er iemand zonder afspraak bij de publieksbalie komt, dan kijkt de gemeente naar een mogelijkheid om die persoon zo snel mogelijk te helpen. Dat kan direct zijn, maar dus ook pas de volgende dag als alle mogelijkheden al bezet zijn door klanten mét een afspraak. Ook als iemand met spoed zijn paspoort moet laten verlengen, wordt gekeken of dit tussendoor geregeld kan worden. Wie een afspraak heeft gaat voor. Op de woensdagochtenden blijft het mogelijk om zonder afspraak geholpen te worden. Het ophalen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen kan zonder afspraak op van 8.30 tot 17.00 uur (en vrijdag tot 12.30 uur).

Waarom een ticket?

Sommige bezoekers vinden het vreemd dat ze na binnenkomst een ticket moeten trekken, óók als ze een afspraak gemaakt hebben. Maar op die manier weten medewerkers van de gemeente dat de bezoeker in kwestie er is. Zo kan iemand snel worden geholpen en kan de beschikbare tijd effectiever worden ingedeeld. Bovendien levert deze manier van werken kostbare informatie op, waarmee de dienstverlening verbeterd kan worden. Een ticket trekken kan bij de zuil óf bij de receptioniste.

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan heel simpel op www.haaksbergen.nl, telefonisch via (053) 573 45 67 of bij de receptie van het gemeentehuis. Een uittreksel uit de basisregistratie of burgerlijke stand, het doorgeven van een verhuizing of het omwisselen van een afvalcontainer kan volledig digitaal via www.haaksbergen. nl. Daar zijn ook de openingstijden te vinden.

Balie

Meer nieuws

 • Openingstijden Pasen

  15-4-2019

  In verband met de paasdagen zijn er aangepaste openingstijden....

 • Schulden aanpakken

  18-4-2019

  Twentse gemeenten pakken schulden van inwoners samen eerder aan....

 • Interview Welten

  18-4-2019

  Zes vragen aan Rob Welten: “Ik vind dat ik eerst vooral moet gaan luisteren”...

Nieuws overzicht