Welten beëdigd

Gepubliceerd: 17-4-2019

Het is zover. Rob Welten is beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente Haaksbergen. In een boordevolle raadzaal, temidden van de voltallige gemeenteraad, familie, vrienden en tal van genodigden, sprak Commissaris van de Koning Andries Heidema mooie woorden over Welten, alvorens tot de beëdiging over te gaan. Niet veel later kreeg de kersverse burgemeester van Haaksbergen van locoburgemeester Jan-Herman Scholten de bijbehorende ambtsketen omgehangen.

"Het staat hem goed, die ambtsketen", klonk het na de buitengewone raadsvergadering uit de roodgestifte mond van een van de genodigden. De jongedame had het volledig bij het rechte eind, want niet alleen de ambtsketen, maar ook het burgemeestersambt van Haaksbergen past Rob Welten als een lekkere warme jas.

Praatjes

Na talrijke praatjes van onder meer raadsnestor Herman Wichers Schreur, locoburgemeester Jan-Herman Scholten, vertrouwenscommissievoorzitter Patrick te Voorde, burgemeester Sander Schelberg (namens de Burgemeesterskring Twente) en gemeentesecretaris Marianne Kragting, was het de beurt aan Rob Welten zelf. Maar niet voordat Lynn Vis en Isabel Toebest een mooi stuk van Vivaldi ten gehore hadden gebracht op viool en elektrisch piano.

D'ran met de lippe

Welten ging fijntjes en met humor in op alle voorgaande bijdragen en sprak de hoop en wens uit zich snel thuis te gaan voelen in Haaksbergen. Welten liet weten vooral aan de slag te willen. Of, zoals hij zelf in onvervalst Twents zei: "D'ran met de lippe!" Nadat hij de voorzittershamer van Wichers Schreur overhandigd had gekregen, mocht Welten zich als kersverse voorzitter van de Haaksbergse gemeenteraad meteen laten gelden. Met een klap van de hamer sloot hij de vergadering.

Nooit anders gedaan

Kort daarop stond hij vakkundig en ontspannen de lokale en regionale pers te woord. Voor de camera van RTV Oost gaf hij uitgebreid antwoord op de vragen van verslaggever Jaap Even. Alsof hij nooit anders gedaan had. En eigenlijk is dat ook zo. Met Rob Welten heeft Haaksbergen een ervaren bestuurder aan boord gehaald, die de komende tijd vooral graag wil luisteren en van de samenleving wil horen welke zaken er spelen. Welten heeft er in elk geval zin in.

Welten bij RTV Oost

Meer nieuws

 • Marktplan

  18-7-2019

  Projectontwikkelaars samen om de tafel over het Marktplan....

 • Kennedymars

  18-7-2019

  Rob Welten loopt dit jaar mee. “De Kennedymars is een prachtige traditie!”...

 • Maatwerkvervoer

  17-7-2019

  Maatwerkvervoer van vier gemeenten langer bij Brookhuis....

Nieuws overzicht