Wiedenhof

Gepubliceerd: 9-11-2017

De eerste etappe van het sloop- en graafwerk bij verpleeghuis Het Wiedenbroek is afgerond. Naar verwachting is in de zomer van 2018 fase 1 van de nieuwbouw gereed. Afgelopen donderdag werd de officiële start van de bouwactiviteiten gevierd met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden. Ook de nieuwe naam werd onthuld. Als Wiedenhof gaat het verpleeghuis de toekomst tegemoet.

Een fijn thuisgevoel voor iedereen in combinatie met goede zorg. Met die insteek ontwikkelen Livio en Domijn op de vertrouwde plek van Het Wiedenbroek een compleet nieuw verpleeghuis. Bouwbedrijf Dura Vermeer is uitgedaagd om mee te denken in het traject. Dat resulteert in een bijzonder project: het eerste ‘bijna energie-neutrale zorggebouw’ van Nederland. Geen gasaansluiting. Wel zonnepanelen en aardwarmte. Kortom: een even innovatief als duurzaam bouwwerk.

Wiedenhof

Bij iets geheel nieuws hoort een nieuwe naam. Daarvoor werd een prijsvraag uitgeschreven. Uit de vele inzendingen koos de jury voor Wiedenhof. Een naam waarin een stukje eigenheid en herkenning is samengevoegd met de eigentijdse weg die nu is ingeslagen. Hof verwijst ook naar de geborgenheid van een woonhof te midden van een parkachtige omgeving. In Wiedenhof wist bedenker Dinie Assink een verbinding te leggen tussen het verleden en de zeer nabije toekomst. Namens de jury beloonde wethouder Edith van Spiegel haar met een dinercheque van restaurant De Blanckenborgh. Samen met mevrouw Bramer, de langst in Het Wiedenbroek verblijvende bewoonster, onthulde het tweetal vervolgens de nieuwe naam. En dat was meteen het officiële startmoment van de bouw.

Ontmoeting

Wonen, werken, veiligheid en duurzaamheid zijn bijeengebracht in dit nieuwe zorggebouw. Wiedenhof is niet alleen een thuis voor de bewoners. Het wil ook een ontmoetingsplek zijn waar bijvoorbeeld buurtbewoners zich welkom weten. “Er gebeuren mooie dingen in Haaksbergen”, zei Edith van Spiegel. “Prachtig om te zien hoe Livio en Domijn elkaar hebben gevonden om samen invulling te geven aan dit nieuwe verpleeghuis. Veel partijen hebben meegedacht, waardoor een breed draagvlak is gecreëerd.” Meteen na de oplevering van fase 1 begint de sloop van het laatste oude gedeelte van het verpleeghuis. De nieuwbouw van fase 2 is naar verwachting in de zomer van 2019 gereed. Gezondheidscentrum Het Wiedenbroek blijft ongewijzigd voortbestaan onder dezelfde naam.


Foto: Betty Morsinkhof

Wethouder van Spiegel onthult nieuwe naam

Meer nieuws

 • Nieuw meldsysteem

  19-4-2018

  Gemeente heeft nieuw systeem voor meldingen over de openbare ruimte...

 • Bereikbaarheid

  19-4-2018

  Gemeente is vrijdag 20 april tussen 13.00-15.00 beperkt telefonisch bereikbaar...

 • Bijeenkomst onderwijs

  19-4-2018

  11 april was er een bijeenkomst voor het onderwijs...

Nieuws overzicht