Avond Marktplan

Gepubliceerd: 12-5-2022

Op donderdagavond 19 mei organiseert de gemeente een bijeenkomst over het Marktplan. Uitgenodigd hiervoor zijn bewoners van de straten rond het Marktplan en winkeliers in de omgeving. Gespreksonderwerp: hoe kunnen zij meepraten over de inrichting van de openbare ruimte, zoals de verkeersafwikkeling, het parkeren en het ontwerp van het openbare park?

De gemeente wil graag in gesprek met omwonenden en centrumondernemers. Zowel het college van B&W als de gemeenteraad willen dat er aandacht is voor de leefbaarheid en bereikbaarheid van het centrum voor bewoners en ondernemers. De gemeente kan advies over de openbare ruimte goed gebruiken en wil daarom een werkgroep met bewoners en winkeliers starten, onder aanvoering van een onafhankelijke gespreksleider. Dit idee is samen met andere voorstellen op papier gezet in een concept participatieplan. Dat plan wordt op 19 mei besproken met de aanwezigen.

Werkgroep

Omwonenden en winkeliers die eerder hebben laten weten mee te willen praten, krijgen een mail met een uitnodiging voor de avond. Maar ook andere geïnteresseerden uit de omgeving zijn welkom. Tijdens deze avond wil de gemeente graag bespreken wie er in de werkgroep willen plaatsnemen. Om tot een werkgroep van een werkbare omvang te komen, kan het zijn dat het noodzakelijk is dat de aanwezigen enkele vertegenwoordigers uit hun straat aanwijzen.

Afspraken

Tijdens de bijeenkomst gaat het nadrukkelijk niét over het Marktplan zelf, over de verkeersafwikkeling of het parkeren. Het gaat wél om de manier waarop direct betrokkenen kunnen of willen meepraten. Kortom, om hoe we met elkaar omgaan de komende tijd. Als daar afspraken over zijn gemaakt (en vastgelegd zijn in een participatieplan), dan gaan de gemeente en betrokken bewoners en winkeliers op korte termijn verder met elkaar in gesprek over het Marktplan.

Participatieplan

De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot circa 21.00 uur in het gemeentehuis. Aanmelden kan bij projectleider Marit Metternich via mb.metternich@haaksbergen.nl. Geinteresseerden kunnen het participatieplan en de motie van de gemeenteraad nalezen.

Overleg

Meer nieuws

 • Verkeersexamen 2022

  16-5-2022

  Alle 222 leerlingen geslaagd voor het praktisch verkeersexamen....

 • Bouwplannen Brem

  13-5-2022

  Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad bevroren voor de duur van een jaar....

 • Bodemonderzoek

  12-5-2022

  Bodemonderzoek bij tien speelplekken om asbest uit te sluiten....

Nieuws overzicht