Programma WAK

Gepubliceerd: 6-6-2019

De Week van de Amateurkunst (WAK) begint dit jaar op zaterdag 15 juni. Ook in Haaksbergen wordt dit jaarlijks terugkerende culturele festival georganiseerd door de vertegenwoordigers van de lokale amateurkunst. Cultuurwethouder Antoon Peppelman vindt het ontzettend mooi dat er alweer voor de vierde keer een uitgebreid programma ligt.

Tijdens deze vierde Haaksbergse WAK presenteert de plaatselijke amateurkunst zich aan het publiek uit Haaksbergen en omstreken. Op de eerste dag, zaterdag 15 juni, is er een heuse pop up galerie onder de titel Kunst in het Kulturhus. Haaksbergse kunstenaars vertonen hier hun werk tijdens de reguliere openingstijden. Op de laatste dag, zondag 23 juni, is er ‘s ochtends in het Kulturhus het Klein Duimpje Concert. ’s Middags verzorgen het Eibergs Mannenkoor en Harmonieorkest Euphonia Eibergen een spetterend concert getiteld ‘Zomerklanken’ in schaapskooi ‘Het Horstvennehoes’.

Voor een breed publiek

Op de tussenliggende dagen biedt het uitgebreide programma van de WAK voor elk wat wils, zo constateert ook cultuurwethouder Antoon Peppelman tevreden. Van WAK-werkgroepleden Bennie Wielens en Ingrid Pinkse kreeg hij vorige week het eerste exemplaar van het programma overhandigd. “Het is werkelijk een geweldig mooi programma”, aldus Peppelman. “Dit is een écht burgerinitiatief dat we van harte ondersteunen. Bijzonder knap dat dit door al die vrijwilligers wordt gedragen.”

Cultuurmakelaar

Bij de overhandiging van het WAK-programma was ook cultuurmakelaar Eléon de Haas aanwezig. Hij sluit zich van harte aan bij de lovende woorden van de wethouder. “Het is ontzettend knap wat ze hier in Haaksbergen voor elkaar krijgen. Elk jaar lijkt het nog professioneler, nog beter en nog groter te worden. Heel cultureel Haaksbergen laat het publiek zien wat ze in hun mars hebben. De gemeente ondersteunt de WAK en ik adviseer waar dat nodig is, maar ze doen het verder helemaal zelf. En dat doen ze erg goed.”

Kijk voor het volledige programma van de WAK op www.kulturhushaaksbergen.nl/wak en volg WAK Haaksbergen op Facebook.


WAK-werkgroepleden Bennie Wielens en Ingrid Pinkse overhandigden het eerste exemplaar van het WAK-programma aan cultuurwethouder Antoon Peppelman. Uiterst rechts cultuurmakelaar Eléon de Haas.

Overhandiging programma WAK

Meer nieuws

 • Rollatorrace

  21-6-2019

  Rollators sieren atletiekbaan van AVH en rijden om het hardst....

 • Rookvrij

  20-6-2019

  Kinderboerderij op park Groot Scholtenhagen voortaan rookvrij....

 • Harde keuzes

  19-6-2019

  Financieel zwaar weer op komst bij de gemeente: harde keuzes zijn nodig....

Nieuws overzicht