Regenboogvlag

Gepubliceerd: 11-1-2019

Vrijdagochtend 11 januari hees Arja ten Thije bij het Haaksbergse gemeentehuis de regenboogvlag. Dat deed de wethouder Samenleving bij wijze van protest tegen de zogeheten Nashville-verklaring. Met het hijsen van de regenboogvlag, sinds eind jaren zeventig symbool van de homobeweging, wil Haaksbergen een tegengeluid laten horen en steun uitspreken aan de lhbti-gemeenschap.

Eerder deze week was in de media veel ophef over de Nederlandse vertaling van de zogeheten Nashville-verklaring. Meerdere prominenten ondertekenden die verklaring, waarin onder meer homoseksualiteit, het homohuwelijk en transgenderisme worden afgewezen.

De gemeente Weesp riep eerder collega-gemeenten op tot een collectief statement tégen de Nashville-verklaring en tot het hijsen van de regenboogvlag op vrijdag 11 januari. De gemeente Haaksbergen schaart zich van harte achter het voorstel van de gemeente Weesp. Vrijdagochtend om 9.30 uur hees wethouder Samenleving Arja ten Thije daarom de regenboogvlag bij het gemeentehuis aan de Blankenburgerstraat.

Wethouder Ten Thije over het hijsen van de regenboogvlag: “Wij willen in Haaksbergen óók dat iedereen zich op elk moment veilig en welkom voelt. Ongeacht kleur, politieke overtuiging, geslacht of seksuele geaardheid. Je moet je altijd vrij voelen om te zijn zoals je bent. Dat klinkt heel logisch, maar dat is het kennelijk niet voor sommigen. Daarom willen wij op deze manier samen een tegengeluid laten horen en met elkaar óm de lhbti-gemeenschap gaan staan.”

Regenboogvlag met wethouder Ten Thije

Meer nieuws

 • Marktplan

  18-7-2019

  Projectontwikkelaars samen om de tafel over het Marktplan....

 • Kennedymars

  18-7-2019

  Rob Welten loopt dit jaar mee. “De Kennedymars is een prachtige traditie!”...

 • Maatwerkvervoer

  17-7-2019

  Maatwerkvervoer van vier gemeenten langer bij Brookhuis....

Nieuws overzicht