Rollatorrace

Gepubliceerd: 21-6-2019

Woensdag 19 juni vond de eerste rollatorrace Haaksbergen plaats. Een initiatief van ergotherapie Willen-Kunnen, Buurtzorg en Buurtsportcoach Haaksbergen. Met de rollatorrace willen zij op positieve wijze aandacht vragen voor de rollator en wat deze voor iemand kan betekenen.

Het kan een fijn hulpmiddel zijn om veiliger, verder en beter te wandelen. Het geeft een stuk vrijheid. De middag werd afgetrapt met een openingsdans door drie jongedames van Steps Entertainment. Het bracht mooie herinneringen boven, waardoor de sfeer er meteen goed in zat.

Nadat een wolkbreuk de ergste warmte had verdreven, werd het goed vertoeven op de baan en kon de race beginnen. Twaalf deelnemers, overwegend senioren, verschenen aan de start met de meest prachtig versierde rollators. In drie groepen wandelden zij een afstand. Burgemeester Rob Welten wenste de deelnemers succes en gaf het eerste startsein met een stevige toeter.

Daarna nam countryzanger Ben Steneker dat stokje over. Alle deelnemers kwamen veilig en enthousiast over de finish en verdienden een certificaat. Ook werden prijzen uitgereikt voor bijvoorbeeld de mooiste rollator en het meest creatieve tafeltje op de rollator.

Er werd niet alleen geracet, maar er waren ook diverse andere activiteiten. Bert Haarslag bracht tijdens deze dag een ode aan de rollator met zijn rollatorlied en Marja Minderman verzorgde een zitdans voor alle geïnteresseerden. Pot Tweewielers had diverse driewielfietsen, loopfietsen en hulpmiddelen meegenomen, voor bezoekers om te proberen. Ook de RaceRunners van AVH konden uitgeprobeerd worden. Een veelzijdige en gezellige dag die veel deelnemers afsloten met ‘tot volgend jaar!’

Rollatorrace van start.

Meer nieuws

 • Afvalinzameling

  27-5-2020

  Sinds mei wordt het gft-afval binnen de bebouwde kom weer wekelijks opgehaald....

 • Gemeentesecretaris

  26-5-2020

  Rob Toet is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen....

 • Financieel herstelplan

  20-5-2020

  Ambtelijke toets financieel herstelplan gunstig. Reageren nog mogelijk....

Nieuws overzicht