Special Olympics

Gepubliceerd: 17-6-2020

Een mooie opsteker voor Twente, want over twee jaar gaat onze regio het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren: de Special Olympics Nationale Spelen. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats. Het voetbalonderdeel wordt afgewerkt in Haaksbergen, op Park Groot Scholtenhagen.

De Haaksbergse sportwethouder Antoon Peppelman is er trots op dat dit bijzondere sportevenement naar Twente komt. “Een inclusieve samenleving betekent dat iedereen mee kan doen en dat er niemand is uitgesloten. De Special Olympics Nationale Spelen zijn daar natuurlijk een sprekend voorbeeld van. Dan hebben we het over mensen met een verstandelijke beperking die echt sporten op topniveau. Dit is ook voor het publiek een evenement waar je beslist naartoe moet.”

Peppelman constateert tevreden dat met het voetbaltoernooi een van de belangrijkste onderdelen van het evenement naar Haaksbergen komt. “Sporten met een beperking kan op allerlei plekken in Twente prima, óók in Haaksbergen”, aldus de wethouder. “Dat laten we graag zien. Park Groot Scholtenhagen is sinds jaar en dag dé plek in Haaksbergen waar de sportfaciliteiten ongekend zijn. Een prima locatie dus voor het voetbalonderdeel. Een toernooi waar ik ook persoonlijk bijzonder naar uitkijk.”

Special olympics

Meer nieuws

 • Bewonersavond

  26-6-2020

  Donderdagavond 9 juli: praat mee over zonnevelden in Haaksbergen....

 • Noaberpoort

  2-7-2020

  Vanaf 1 juli heeft de Noaberpoort iets andere openingstijden....

 • Domijn in gemeentehuis

  1-7-2020

  Vooralsnog alleen op afspraak en telefonisch via 0900 - 335 0 335....

Nieuws overzicht