Stemmen

Gepubliceerd: 11-3-2021

In het gemeentehuis zijn we druk bezig om alles in orde te maken voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week. Vanwege de coronacrisis gaan deze verkiezingen iets anders dan normaal. Burgemeester Rob Welten roept inwoners op om te gaan stemmen. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen veilig kan stemmen en zijn er extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

In de stemlokalen nemen we maatregelen om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Inwoners van 70 jaar en ouder kunnen bij deze verkiezingen per brief stemmen. Daarnaast kunnen mensen die zich kwetsbaar voelen eerder stemmen op maandag 15 of dinsdag 16 maart. Mensen die liever niet naar het stembureau gaan of tijdens de verkiezing coronaklachten hebben, kunnen iemand machtigen om hun stem uit te brengen.

Burgerplicht

In een speciale videoboodschap vertelt burgemeester Rob Welten over de voorbereidingen op de verkiezingen en welke mogelijkheden inwoners allemaal hebben om veilig hun stem uit te brengen. Bovendien roept de burgemeester inwoners op om toch vooral te gaan stemmen. “Menigeen beschouwt het als een recht en ik zie het ook wel een beetje als een burgerplicht. Dus als het even kan: maak er gebruik van. Elke stem telt en elke stem is écht belangrijk. Mag ik op u rekenen?”, besluit Welten zijn oproep.

Meer informatie

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op www.haaksbergen.nl/verkiezingen. Contact opnemen met de gemeente kan ook. De gemeente is telefonisch bereikbaar via (053) 573 45 67 of stuur een mail naar gemeente@haaksbergen.nl. Bekijk de oproep van burgemeester Welten hieronder of op onze Facebook-pagina.

Rob Welten

Meer nieuws

Nieuws overzicht