60 jaar getrouwd

Gepubliceerd: 11-5-2022

Op 10 mei 1962 stak het huwelijksbootje van Joop en Lies Surink-Dickman van wal. Burgemeester Rob Welten bezocht het diamanten paar op hun zestigste trouwdag. Hij genoot van de verhalen die de twee sport- en natuurliefhebbers met hem deelden. “De jaren zijn voorbij gevlógen!”

Joop Surink (84) uit Boekelo en de Haaksbergse Lies Dickman (84) ontmoetten elkaar op de dansvloer van Hotel Centraal aan De Markt. Dat was in 1960. Twee jaar later trouwden ze en trokken in bij Lies’ moeder aan de Bevertstraat. Het trouwportret-in-kleur wordt erbij gehaald. “De foto is gemaakt in de tuin van het gemeentehuis”, vertelt de bruid. “Het waaide heel hard. Mijn sluier vloog alle kanten op. Ik droeg héél hoge hakken om wat groter te lijken.” Joop lacht: “Mijn trouwpak was gehuurd bij Screever, de kleermaker hier in het dorp. De hoge hoed en handschoenen kreeg je er vanzelf bij.”

Sportief

Aan de Bevertstraat werden twee kinderen geboren, hun derde aan de Akker, waar ze hun eigen huis bouwden en woonden tot 2017. Het was een sportief gezin. Tot haar tachtigste heeft Lies actief gegymd bij Vlugheid & Kracht. Voetbal was (en is) de passie van de bruidegom. Hij speelde in het eerste van v.v. Haaksbergen. Na zijn actieve voetballoopbaan werd hij jeugdtrainer, onder andere bij Bon Boys. “Twee jaar lang had ik Erik ten Hag in mijn elftal. Achteraf heel bijzonder!”, zegt hij. “Erik ontwikkelde zich goed en stapte over naar FC Twente. Klasse wat hij heeft bereikt!”

Genieten

Ze vertellen over onvergetelijke vakanties in Zwitserland, waar hun dochter woont. “In de buurt van Chur. Wat hebben we veel gewandeld in de bergen. ” Dagelijkse fiets- en wandeltochten, het zit er helaas niet meer in. Ook de auto is de deur uit gegaan. “Mijn rijbewijs heb ik niet laten verlengen. Heel jammer, maar ik vond het zelf niet meer verantwoord”, bekent Joop. Ondanks dat proberen ze te genieten van het leven. “We wonen dicht bij het centrum en gaan er geregeld op uit, beide met de rollator. Zoals vorige week donderdagmiddag naar het bevrijdingsconcert op de markt. Geweldig die muziek van vroeger. En heel gezellig, want er waren veel mensen.”


Foto: Betty Morsinkhof

Meer nieuws

 • Openingstijden

  29-6-2022

  Het gemeentehuis is donderdag 30 juni vanaf 15.00 uur gesloten....

 • Groenadoptie

  30-6-2022

  Bewoners onderhouden en verfraaien met elkaar stukje gemeentegroen....

 • Uitnodiging receptie

  29-6-2022

  Antoon Peppelman neemt op 8 juli afscheid als wethouder van Haaksbergen....

Nieuws overzicht