De verkiezingen

Gepubliceerd: 18-2-2021

Op woensdag 17 maart 2021 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Nederlanders van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Vanwege de coronacrisis gaan deze verkiezingen iets anders dan normaal.

Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen:

  • Een aantal stembureaus is al open op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart. Deze vroegstembureaus zijn vooral bedoeld voor mensen met een kwetsbare gezondheid.
  • Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen bij deze verkiezing ook per brief stemmen.
  • Kiezers van 18 jaar en ouder kunnen iemand machtigen om hun stem voor hen uit te brengen. Hebt u tijdens de verkiezingen coronaklachten? Machtig dan iemand anders om uw stem uit te brengen.

Waar kunt u stemmen?

Uiterlijk op woensdag 3 maart ontvangt u uw stempas. Daarop staat een adres van een stembureau bij u in de buurt. Daar mag u stemmen, maar het mag ook in een van de andere stembureaus in Haaksbergen. In het stembureau gelden maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. De stembureaus zijn op 15, 16 en 17 maart geopend van ’s ochtends 7.30 tot ’s avonds 21.00 uur. Een overzicht van de stembureaus kunt u vinden op onze website of op de achterkant van de kandidatenlijst.

Meer weten?

Wilt u weten wat u kunt doen als u niet zelf óf in een andere gemeente wilt stemmen? Of wat u moet doen als u uw stempas kwijt bent geraakt? Op onze website staat hierover meer informatie. Contact opnemen met de gemeente kan ook. De gemeente is telefonisch bereikbaar via (053) 573 45 67 of stuur een mail naar gemeente@haaksbergen.nl.

Informatie over de verkiezing kunt u ook vinden op www.elkestemtelt.nl.

Verkiezingen

Meer nieuws

Nieuws overzicht