Vacature: Beleidsmedewerker handhaving

Het team Vergunningen Toezicht & Handhaving van de gemeente Haaksbergen bestaat uit zo’n 10 medewerkers. Samen verzorgen zij de behandeling van vergunningaanvragen en meldingen over bouwen, evenementen en horeca. Toezicht en handhaving hierop valt eveneens onder de taken van dit team.

Om onze ambities van verdere professionalisering te kunnen waarmaken, zijn we op zoek naar een:

  • Beleidsmedewerker handhaving (36 uur) 

Wat ga je doen?

Het betreft een nieuwe functie binnen de gemeente Haaksbergen, om ervoor te zorgen dat er een degelijke beleidscyclus voor toezicht en handhaving wordt gevormd. De functie is nog niet tot in detail beschreven. Je gaat als Beleidsmedewerker handhaving in ieder geval zorgdragen voor de totstandkoming van het Beleidsplan Vergunningen toezicht en handhaving en de daarop gebaseerde uitvoeringsplannen. Je draagt zorg voor de rapportages hierover en staat in verbinding met je collega’s die zorgen voor de uitvoering. Door regelmatige monitoring en bijsturing stel je de organisatie in staat haar (handhavende) inzet daar te plegen, waar deze het meest noodzakelijk is. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de uitvoering van de gemaakte plannen. Door je kennis en ervaring op het domein van vergunningverlening, toezicht en handhaving ben je een waardevolle sparringpartner voor je collega’s. In voorkomende gevallen behandel je ook inhoudelijke dossiers. Verder adviseer je het bestuur en management over handhaving in brede zin. In je rol heb je veel contact met collega’s van andere teams en afdelingen en neem je deel aan projectgroepen en overleggen.

Jouw profiel

Wij zoeken een enthousiaste collega die goed kan samenwerken, initiatief neemt en dienstverlenend is. Ook ben je doortastend, proactief en flexibel. Je hebt een HBO- opleiding (voorkeur bestuursrecht/RO), je hebt kennis van Toezicht en Handhaving, regelgeving bouw- en woningtoezicht en van de APV, Drank- en Horecawet en ervaring met het schrijven van beleid(rapportages). Je hebt een kritische blik op toezicht en handhaving en je bent schriftelijk vaardig. Daarnaast kun je goed communiceren en ben je politiek sensitief. Gemeentelijke juridische kennis en ervaring op de hiervoor genoemde aandachtsgebieden is een pré. 

En verder

Je beloning is uiteraard afhankelijk van je opleiding en je ervaring en bedraagt minimaal € 2.729,- (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.450 (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek. Definitieve waardering van de functie dient nog plaats te vinden. Je krijgt een tijdelijke aanstelling die bij goed functioneren na één jaar wordt omgezet in een vaste aanstelling. Als je belangstelling hebt voor deze functie, mail dan uiterlijk 6 november 2020 je motivatie en je cv naar PenO-Helpdesk@haaksbergen.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Henriëtte Hogebrink, P&O-adviseur via 06 - 14320743. Wil je meer weten over de functie? Bel dan met Harold Lindeboom, Manager Dienstverlening via (053) 573 45 67.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl