Verkeersexamen

Gepubliceerd: 30-6-2020

Maandagochtend 29 juni om 8.45 uur. De zon schijnt heerlijk over het schoolplein van basisschool Paus Joannes. De leerlingen van groep acht staan keurig opgesteld met hun fiets in een lange rij. Klaar voor de start van het praktisch verkeersexamen door het dorp. Wethouder Verkeer Jan-Herman Scholten is erbij om ze veel succes te wensen. “Doe rustig aan en kijk goed uit onderweg!”, adviseert hij.

De organisatie van het praktisch verkeersexamen ligt dit jaar in handen bij verkeersouder Annette Willems. Ze krijgt ondersteuning van een heel legertje vrijwilligers: ouders, leerkrachten en leerlingen van Het Assink lyceum. Dat is nodig, want de leerlingen worden tijdens de route die ze fietsen op verschillende plekken in het dorp beoordeeld. Op strategisch gekozen plekken zit iemand op een stoeltje te kijken of de kinderen bijvoorbeeld hun hand uit steken als ze af slaan en stoppen voor het stopbord.

Ook theorie

De leerlingen mogen overigens niet zo maar meedoen aan het praktisch verkeersexamen. Eerst moet een theoretisch examen succesvol afgerond worden. Ook moet vooraf de fiets gekeurd zijn. Langzamerhand druppelen de leerlingen van Paus Joannes weer met blije gezichten binnen. Op dat moment komt ook al groep zeven van de Bonifatius aangefietst, de tweede Haaksbergse school die aan het examen deelneemt.

Gevaren

Door het coronavirus hebben zich dit jaar minder scholen aangemeld dan vorig jaar. Wethouder Scholten hoopt dat dit er volgend jaar weer meer zijn. “Het is belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van de gevaren in het verkeer. Ik wil daarom alle vrijwilligers hartelijk bedanken die hieraan bijdragen!” Als alles afgelopen is krijgen alle kinderen de uitslag van het examen. Allemaal geslaagd!

Verkeersexamen

Meer nieuws

 • Subsidies

  28-1-2021

  Gemeente Haaksbergen mild voor verenigingen in coronatijd....

 • Videoboodschap

  22-1-2021

  Een videoboodschap van burgemeester Rob Welten aan alle inwoners....

 • Avondklok

  22-1-2021

  Er geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok tussen 21.00 en 4.30 uur....

Nieuws overzicht