WOZ-waarde

Gepubliceerd: 24-11-2020

Ieder jaar wordt de WOZ-waarde van uw woning opnieuw bepaald. Deze waarde wordt gebruikt bij het opleggen van de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Het is belangrijk dat de WOZ-waarde van uw woning klopt, omdat deze wordt gebruikt bij het opleggen van de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Doordat u zelf de kenmerken van uw woning controleert, zorgen we samen voor een juiste WOZ-waarde. Controleer de kenmerken van uw woning  in ons digitaal loket. U kunt de kenmerken van uw woning controleren tot en met 30 december 2020. Hieronder leest u hoe u de kenmerken van uw woning controleert.

Kenmerken van een woning zijn bijvoorbeeld het type, bouwjaar, de ligging, het aantal vierkante meters en perceelgrootte van een woning. Deze informatie wordt aangevuld met gegevens over bijvoorbeeld een verbouwing en het onderhoud van de woning. Vervolgens wordt gekeken naar de verschillen tussen uw woning en vergelijkbare verkochte woningen.

Wat moet u doen?

Het controleren van de kenmerken van uw woning doet u in ons digitaal loket. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Ga naar https://mijn.gbtwente.nl (of ga naar www.gbtwente.nl en klik rechts bovenin op Mijn GBTwente voor ons digitaal loket)
 2. Login met uw DigiD
 3. Klik op de knop Controleer uw woning
 4. Controleer de kenmerken van uw woning en maak aanpassingen als dit nodig is
 5. Sluit af door op Verzenden te klikken

Wat als u de kenmerken van uw woning niet controleert?

Als u de kenmerken van uw woning niet controleert, dan zal GBTwente de WOZ-waarde vaststellen met de kenmerken zoals deze bij ons bekend zijn.

Heeft u nog vragen?

Op www.gbtwente.nl vindt u meer informatie over de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen, de WOZ-waarde en antwoord op veel gestelde vragen. Ga naar www.gbtwente.nl/veelgestelde-vragen en kies voor Controleer uw woning. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. U bereikt ons op telefoonnummer: 053 - 481 88 75

Geld

Meer nieuws

 • Vaccinatiecampagne

  14-1-2021

  Wethouder Peppelman: “Mooi initiatief van de EZH dat we van harte steunen”...

 • Grasbetonstenen

  14-1-2021

  Aan de slag met grasbeton langs wegen in het buitengebied....

 • Lockdown verlengd

  13-1-2021

  Nederland blijft tot en met ten minste dinsdag 9 februari in lockdown....

Nieuws overzicht