Werfheegde

Gepubliceerd: 4-3-2021

Als het goed is zijn er binnenkort geen problemen meer met wateroverlast in de omgeving van de Werfheegde. Daar wordt met de aanleg van een regenwaterriool in ieder geval alles aan gedaan. Daarna wordt het wegdek van de Werfheegde en de Pastoor Wienholtsstraat aangepast. In het najaar volgt de finishing touch met vernieuwing van het openbaar groen. Nadat er ruim een jaar geleden een inloopavond voor bewoners was waar ze hun zegje konden doen, gaan nu op korte termijn de werkzaamheden van start.

Een regenwaterstelsel moet ervoor zorgen dat bewoners van de Werfheegde droge voeten houden. En als de straat dan toch openligt, dan kun je net zo goed ook de weg verbeteren. Daarbij is geluisterd naar de mensen die er wonen. Want was het in eerste instantie de bedoeling van de gemeente om de Werfheegde wat op de schuiven, toch gaat dat nu niet gebeuren. Bewoners gaven aan graag de huidige vorm van de weg te behouden. Ook wordt op veler verzoek de vijver bij het appartementencomplex vervangen door een wadi om regenwater op te vangen. Verder komen er drempels op de straat om de snelheid van het verkeer te temperen. De haaks op de Werfheegde gelegen Pastoor Wienholtsstraat krijgt een andere vorm, met links en rechts een grasveld en aan beide kanten een trottoir. Ook verdwijnt de parallelweg.

Kabels en leidingen verleggen

Het afgelopen jaar heeft het nutsbedrijf voorbereidingen getroffen op werkzaamheden die plaats moeten vinden aan een leiding. Het nutsbedrijf gaat komende weken aanpassingen doen aan kabels en leidingen die het nieuwe riool kruisen en een belangrijke stroomkabel verleggen. Deze stroomkabel ligt te ondiep en te dicht op de erfgrenzen. Direct aansluitend kan de civiele aannemer starten met de herinrichting. De gemeente hoopt dat met een vlotte voortgang de eerste fase voor de bouwvak gereed is en de tweede fase in het najaar. De aanleg van het openbaar groen gebeurt ook in het najaar. Dat is namelijk het beste seizoen daarvoor. Bewoners krijgen een brief over de ophanden zijnde werkzaamheden.

Regendruppels

Meer nieuws

 • Gat in de weg

  19-4-2021

  Vanwege kapotte riolering is de Meijersgaardenweg per direct afgesloten....

 • Zonnevelden

  19-4-2021

  Zevental initiatieven voor zonnevelden ingediend bij de gemeente....

 • Nieuwe kaart

  16-4-2021

  Gemeente en Haakbergen Promotie lanceren nieuwe informatieve kaart....

Nieuws overzicht