Werkbezoek TKH

Gepubliceerd: 29-5-2019

Burgemeester Rob Welten en de wethouders Louis Koopman en Antoon Peppelman maakten onlangs kennis met TKH. De grootste werkgever én enige beursgenoteerde firma in Haaksbergen. Alexander van der Lof (ceo TKH Group), Wim Bank (algemeen directeur Telecom) en Toine Zondag (operationeel directeur) vertelden openhartig over onder meer de jaarcijfers 2018, groei, innovatie, mvo en de (inter)nationale dochterondernemingen die samen de TKH Group vormen.

Het begon in 1930 met de Twentsche Kabelfabriek. Dit bedrijf groeide uit tot de huidige Twentse Kabel Holding (TKH Group), met wereldwijd 6.500 mensen in dienst. Rond de 800 daarvan zijn werkzaam in Haaksbergen bij TKH, TKF, Texim, USE System Engineering en TKH Logistics. Speerpunt van TKH is vernieuwing. Wereldwijd wordt gewerkt aan de ontwikkeling en productie van geavanceerde technologische oplossingen voor hoofdzakelijk drie segmenten: industrie, woning-, weg- en waterbouw en telecom. Het gaat om camerasensor- en lasertechnologie, communicatietechnologie, connectivitytechnologie en slimme technologie voor industriële productiesystemen. Toepassingen van TKH-producten vind je onder meer terug op luchthavens, in tunnels, parkeergarages, op booreilanden, in bewakingssystemen, in de voedingsmiddelenindustrie en de zorgsector.

Gezond

De focus van de TKH Group gaat verder dan alleen een gezonde financiële positie. Ook de gezondheid van de medewerkers heeft de volle aandacht. “We bieden een professioneel Fitprogramma waarmee we mensen helpen om gezonder te leven”, vertelt Alexander van der Lof. Voor momenteel ruim 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft TKH een werkplek. “Dit zijn we verplicht, maar we willen het ook zélf. Dit betekent wel investeren in extra begeleiding, maar we krijgen er veel voor terug. Als je ziet met hoeveel plezier deze mensen hun werk doen en hoe betrokken en trots ze zijn. Daar kunnen wij van leren.”

Richting aan groei

Zoals bij elk bedrijfsbezoek legde Louis Koopman de vraag ‘Wat kunnen wij als gemeente voor jullie betekenen?’ op tafel. Meedenken van de gemeente wordt gevraagd op gebied van vergunningen, met name waar het gaat om geluidsnormen en het milieu. Want TKH groeit gestaag en wil uitbreiden, het liefst in Haaksbergen. “Voor ons is van belang om niet gevangen te raken in vergunningenstelsels”, schetste Wim Bank. “Daarom is het goed om sámen richting te geven aan onze groei.”

Indrukwekkend

Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding door de bedrijfshallen van TKF aan de Spinnerstraat, waar koperkabel en glasvezel worden geproduceerd. “De grootste werkgever in Haaksbergen, daar probeer je dan voor jezelf een beeld bij te vormen. Maar wát een geweldig bedrijf!”, aldus Louis Koopman. “Ze hebben een mooie spreiding van activiteiten en ontwikkelen voortdurend innovatieve hightech oplossingen. De cijfers over 2018 waren indrukwekkend. De groeiambities van TKH vertalen zich natuurlijk ook in gebouwen. In de toekomst zullen we vaker met elkaar om tafel zitten.”


Van links naar rechts: Toine Zondag, Louis Koopman, Dirk-Jan de Jager, Alexander van der Lof, Rob Welten, Wim Bank en Antoon Peppelman. Foto: Betty Morsinkhof

Werkbezoek

Meer nieuws

 • Nieuwe Nederlanders

  12-9-2019

  Negen inwoners kregen vorige week de Nederlandse nationaliteit....

 • 't Kempke en Lourdes

  12-9-2019

  Sloop en nieuwbouw woningen rondom ’t Kempke en Lourdeskerk....

 • Zwerfafval

  12-9-2019

  Gemeente wil zwerfafval te lijf gaan mét inwoners, clubs en scholen....

Nieuws overzicht