Eibergsestraat

Gepubliceerd: 9-10-2020

De Eibergsestraat gaat van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober weer op de schop. De putten in deze straat moeten worden vervangen. Dat is nodig omdat de putdeksels een vervelend klapperend geluid maken.

In 2018 is de Eibergsestraat helemaal opnieuw ingericht, zodat het water beter afgevoerd kon worden. De straat werd open gemaakt om een speciaal regenriool aan te leggen. Bij een nieuw riool horen ook nieuwe putten. Maar sinds de renovatie maken de putdeksels een klapperend geluid, waar veel straatbewoners last van hebben. Sallandse Wegenbouw is de aannemer die destijds de putten heeft aangelegd. Zij gaan het probleem nu aanpakken. Eerder verving de aannemer al de putdeksels, maar dat bleek niet voldoende. Nu worden ook alle putranden helemaal vervangen. De overlast wordt veroorzaakt door een productiefout. Daarom vallen de werkzaamheden onder de garantie en zijn er geen kosten aan verbonden voor de gemeente.

Verkeershinder

Geen kosten dus voor de gemeente, maar wél een weekje overlast voor de inwoners en weggebruikers van de Eibergsestraat en omgeving. Dat is vervelend, maar om de overlast van de klapperende putten op te kunnen lossen, is dit nu echt even nodig. De werkzaamheden vinden elke dag plaats van 7.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten. Het doorgaand verkeer en de bussen (lijn 53, 59 en 62) worden omgeleid.

Werkzaamheden

Meer nieuws

 • Poen voor Groen

  29-10-2020

  Meer dan 100 Haaksbergse woningeigenaren 50 euro teruggekregen....

 • Nieuw Frankenhuis

  29-10-2020

  Woningbouwproject Nieuw Frankenhuis in Haaksbergen afgerond....

 • Afval scheiden

  29-10-2020

  Haaksbergen zonder afval. Wat mag er wel of niet in de verpakkingencontainer?...

Nieuws overzicht