Buurse

Halverwege Haaksbergen en de Duitse grens ligt het kerkdorp Buurse. Door de schitterende natuur, het Buurserzand met het losse hoes de Bommelas, het Witteveen, het Haaksbergerveen en het Buurserveen, wordt Buurse ook wel de “Parel” van Haaksbergen genoemd.

Het dorp telt ca. 1500 inwoners. Zoals in alle kleine kernen vormt ook Buurse een hechte gemeenschap met een uitgebreid verenigingsleven waar op eigen kracht veel tot stand is gebracht. Het gemeenschapshuis 'De Trefkoel' is daarvan het meest sprekende bewijs.

Buurse bestaat in feite uit twee delen die meer en meer aaneengesloten raken. Het vroegere 'mestweggetje' dat beide delen verbond is nu een fraai fietspad waar langs de Buursenaren recent een tennisaccommodatie hebben aangelegd.

Buurse telt naast het gemeenschapshuis De Trefkoel en de daarin ondergebrachte sporthal onder meer een Nederlands Hervormde en een Rooms-katholieke kerk, een basisschool, een café-restaurant/zalen- en kegelcentrum en verschillende sportverenigingen. In de gemeenschap zelf zijn geen supermarkten of winkels. Aan de Duitse grens is wel een supermarkt.


Wijkraad:

E-mailadres: sbb@buurse.nl

Wijkcoördinator: Harm Rexwinkel
(h.rexwinkel@haaksbergen.nl, (053) 573 45 67)


Beheer & Onderhoud:

Voor klachten of vragen over wegen, groen, straatverlichting, speelplekken, riolering, enzovoort zie: Een melding doorgeven

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl