Sint Isidorushoeve

Sint Isidorushoeve kent geen eeuwenoude geschiedenis. Het kerkdorp, dat nu bijna 1800 inwoners (inclusief het buitengebied) telt, is ontstaan rond de rooms katholieke kerk van dezelfde naam die hier in 1927 is neergezet (Sint Isidorus is de patroonheilige van de boeren). Het gebied waar nu het dorp ligt heette oorspronkelijk Holthuizen en het gebied tussen het huidige dorp en Hengevelde werd voor 1927 aangeduid als Boekelo. De namen van deze historisch buurschappen zijn steeds meer in onbruik geraakt.

Door de uitbreiding van Haaksbergen is Sint Isidorushoeve gaandeweg dichter bij het dorp komen te liggen. Het kerkdorp ligt nu even buiten Haaksbergen aan weerszijden van de weg naar Goor.

Sterke betrokkenheid

De Hoeve, zoals het in de volksmond genoemd wordt, kent net als de meeste kleine kernen een hecht sociaal leven. De Hoevenaren zijn sterk bij hun kerkdorp betrokken en kennen een uitgebreid verenigingsleven. Zelfwerkzaamheid is geen enkel probleem. Dankzij die houding is er in het kerkdorp veel op eigen kracht tot stand gekomen. Het gemeenschapshuis 't Meuken en bijbehorende accommodaties vormen daarvan het beste bewijs.

Naast het gemeenschapshuis - met sporthal - kent De Hoeve een Rooms-Katholieke kerk met sociaal centrum, een Rooms-Katholieke basisschool, een voetbalaccommodatie, een tennisaccommodatie en een (open) manege. Het jaarlijkse zomerfeest met Hemelvaart is in de regio inmiddels een begrip.


Wijkraad:

Secretariaat wijkraad
Mulderstraat 35
7482 NC St. Isidorushoeve
E-mailadres: bghoeve@live.nl

Wijkcoördinator: Harm Rexwinkel
(h.rexwinkel@haaksbergen.nl, (053) 573 45 67)


Beheer & Onderhoud:

Voor klachten of vragen over wegen, groen, straatverlichting, speelplekken, riolering, enzovoort zie: Een melding doorgeven

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl