Woonwensen

Gepubliceerd: 4-11-2021

Op donderdagavond 18 november gaan medewerkers van de gemeente in gesprek met jongeren over hun woonwensen. Haaksbergse jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar zijn van harte welkom in het gemeentehuis om te vertellen wat hun ervaringen zijn bij het zoeken naar een woning, maar ook aan wat voor soort woning ze behoefte hebben. Eind vorig jaar heeft de gemeente een enquête gehouden onder inwoners. De respons was groot. Nu is het de bedoeling om met een kleinere groep wat dieper in te gaan op het thema wonen in Haaksbergen.

Tijdens de bijeenkomst wordt allereerst ingegaan om de uitkomsten van het eerder gevoerde onderzoek. Vervolgens gaan beleidsmedewerkers wonen het gesprek aan met de jongeren. Willen jongeren kopen of huren? Wonen ze liever in de wijken en dorpen of in het centrum? Welk type woning heeft hun voorkeur? Hoe verloopt hun zoektocht naar een woning? En wat hebben ze nodig om in Haaksbergen te kunnen blijven wonen? De informatie die de jongeren geven helpt de beleidsmedewerkers bij het maken van woonbeleid voor de komende jaren. De komende maanden gaat de gemeente ook nog in gesprek met professionals op het terrein van wonen en zorg.

Aanmelden

De bijeenkomst met jongeren is op donderdag 18 november in het gemeentehuis en begint om 19.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan bij Milou Menzing via m.menzing@haaksbergen.nl. Uiteraard wordt deze avond rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht