Aardgasvrij

Brandende gaspit met rood kruisWe gebruiken nu nog aardgas voor het verwarmen van ons huis, voor warm water en om op te koken. Vanaf 2050 willen we overgaan naar een duurzame vorm van warmte, die geen CO2 uitstoot. Dit hebben we afgesproken in het Klimaatakkoord. Dat is een hele klus. En in 2050 hopen we alle woningen van duurzame energie te voorzien.
 

Minder CO2-uitstoot

Er zijn verschillende redenen waarom we overstappen op andere, duurzame energiebronnen. Een daarvan is dat aardgas zorgt voor een groot deel van de CO2-uitstoot en dus voor de opwarming van de aarde. Door over te stappen op andere vormen van energie, zoals een warmtenet, all electric of een andere vorm van duurzaam gas, verminderen we de CO2-uitstoot.
 

De richting voor Haaksbergen

Welke vorm van duurzame warmte voor uw woning geschikt is, is nu nog niet duidelijk. Dat onderzoeken we nu in de Warmtevisie. Dat doen we met de netbeheerders, de woningcorporatie, experts, ondernemers en actieve inwoners. De Warmtevisie is een richting naar aardgasvrij en laat de technische mogelijkheden zien. De volgende stap is het Wijkuitvoeringsplan. We gaan dan samen met inwoners uit elke wijk kijken welk alternatief geschikt en haalbaar is.

Meestgestelde vragen en antwoorden

Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden over aardgasvrij bouwen

Alternatieven voor aardgas

Er zijn verschillende alternatieven voor aardgas.

Financiële consequenties

Aardgasvrij bouwen geeft over het algemeen hogere kosten dan een gasgestookte cv-installatie.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl

Archiefweb

Het kan zijn dat bepaalde informatie niet meer op onze website staat. Kijk in dat geval even in ons archief op Archiefweb (archief sinds 4 april 2016).