Fotoactie gemeenteraad Haaksbergen

De gemeenteraad van Haaksbergen is benieuwd naar uw mening over afval in de gemeente. Daarom gaan de raadsleden graag met u in gesprek. Op deze pagina leest u daar meer over.

Afvalinzameling

De gemeente heeft de wettelijke taak om uw huishoudelijk afval in te zamelen. In de Afvalstoffenverordening en het afvalbeleid van Haaksbergen zijn keuzes gemaakt over hoe de gemeente dat doet. Elk huishouden betaalt voor de inzameling en verwerking van afval via gemeentelijke afvalstoffenheffing.

Doe mee aan de fotoactie!

De gemeenteraad van Haaksbergen wil graag met u in gesprek over afval. Daarom is de raad een fotoactie gestart met als oproep: laat ons zien wat er goed en fout gaat in de gemeente op gebied van afval. De gemeenteraad is benieuwd waar de inwoners aan denken bij het onderwerp afval. Wat stoort u het meeste, en wat gaat goed in onze gemeente? De raad wil de opbrengsten gebruiken om met inwoners te bespreken wat er beter kan.

Zo werkt de fotoactie

Maak een foto van wat goed gaat én een foto van wat fout gaat in Haaksbergen op gebied van afval en stuur deze in met een korte toelichting. Insturen kan op twee manieren:

  1. Op Facebook, Instagram en LinkedIn heeft de gemeente een oproep geplaatst. Deel uw 2 foto’s en toelichting via de reacties op dat bericht.
  2. Of mail uw foto’s en toelichting naar afval@haaksbergen.nl.

U kunt foto’s insturen over het onderwerp afval in de volle breedte. Denkt u bijvoorbeeld aan zwerfafval, huis-aan-huis-inzameling, ondergrondse containers bij supermarkten, de rekening die u betaalt of het afvalbrengpunt. Alles mag, zolang het met het onderwerp afval te maken heeft. Deelnemers aan de fotoactie helpen de gemeenteraad om besluiten te nemen over het afvalbeleid

De fotoactie loopt van 23 december 2021 tot en met 6 januari 2022. Onder de inzendingen verloot de gemeenteraad mooie prijzen.

Voorwaarden fotoactie

Bij de fotoactie horen een paar spelregels:

  • U stuurt alleen eigen foto’s in.
  • Met het insturen van uw foto’s, stemt u ermee in dat de gemeente deze zonder naamsvermelding mag gebruiken in publicaties over deze actie.
  • Als er een persoon op uw foto staat, zorgt u dat diegene toestemming heeft gegeven om de foto in te sturen voor deze actie.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl