Inzameling verpakkingsmateriaal

De gemeente Haaksbergen zamelt plastic verpakkingsmateriaal gescheiden in. Door het plastic, dranken kartons en blik gescheiden in te zamelen, wordt het mogelijk dit materiaal te recyclen en bij te dragen aan een schoner milieu. Het doel van de inzameling is het verminderen van de hoeveelheid plastic in de verbrandingsoven. Ingezameld plastic wordt niet verbrand, maar wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten, zoals verpakkingsmateriaal, autodashboards, kinderspeelgoed, mobiele telefoons, tennisballen en fleecetruien.

Wat en hoe?

U kunt alle plastic verpakkingen, drankenkartons en blik inleveren, zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelenflacons, brood- en snoepzakken maar ook lege blikjes frisdrank, conserven blikken. Het materiaal mag er ongewassen, met dop en het liefst ingedeukt in. Het is wel van belang dat de verpakkingen leeg zijn. Het gaat dus alleen om verpakkingsmateriaal. Gooi geen andere (plastic) producten, zoals kinderspeelgoed, tuinmeubelen en dergelijke in de container, want daarmee wordt de recyclingmogelijkheid van het ingezamelde materiaal verstoord.

Waar kunt u het lege verpakkingsmateriaal kwijt?

In de gemeente Haaksbergen is een groot aantal containers geplaatst. U herkent ze aan de oranje kleur en u vindt ze onder meer in de buurt van de meeste glascontainers en op het afvalbrengpunt aan de Industriestraat 20 in Haaksbergen. Voor uw gemak hebben we ze hieronder in Google maps weergegeven:

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl