Zonne-energie

Gepubliceerd: 27-7-2020

Aan het begin van dit kalenderjaar én net voor de zomervakantie vroeg de gemeente inwoners mee te denken over het grootschalig opwekken van energie. De input van die bijeenkomsten verwerkt de gemeente in beleid voor dit onderwerp. Eerst is het de beurt aan de zonnepanelen. Het zogeheten ontwerp Beleidskader Zon ligt tot en met vrijdag 4 september ter inzage. Digitaal én ook bij de receptie in het gemeentehuis.

Tijdens de inspraakperiode kunnen inwoners en belanghebbenden reageren. Dat kunnen ze doen door een inspraakreactie in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Digitaal kan ook, via gemeente@haaksbergen.nl onder vermelding van kenmerk Z/19/012466. Het ontwerp Beleidskader Zon ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis, maar kan hier ook digitaal bekeken (pdf | 2,2 MB) worden. Bekijk hier het landschappelijk raamwerk (pdf | 90 MB).

Aanmelden informatieavond

De informatie in een ontwerp beleidskader is niet altijd voor iedereen even gemakkelijk te begrijpen. Daarom vindt er, nog voordat de inzagetermijn afloopt, op donderdag 27 augustus een informatieavond plaats. Het Beleidskader Zon wordt dan toegelicht en bezoekers krijgen de gelegenheid vragen te stellen.

 • Aanmelden is niet meer mogelijk.
Zonneveld

Meer nieuws

 • Teugels aangehaald

  25-9-2020

  Coronacijfers omhoog, teugels worden aangehaald in Haaksbergen....

 • Stepelerveld

  24-9-2020

  Input voor schetsontwerp duurzaam bedrijventerrein Stepelerveld....

 • Twentse Klimaatpraat

  23-9-2020

  Doe mee met de Twentse Klimaatpraat Online op woensdag 7 oktober....

Nieuws overzicht