Bewonersavond

Gepubliceerd: 26-6-2020

Ook in Haaksbergen wordt flink nagedacht over duurzaamheid, bijvoorbeeld over zonnevelden. Maar welke regels zijn er? Wat zijn geschikte plekken? Hoe kunnen inwoners meedoen? En wat is er gedaan met eerdere input van inwoners? Op donderdagavond 9 juli in Theater De Kappen organiseert de gemeente twee bewonersavonden over duurzaamheid. Meld u aan vóór maandag 6 juli en praat mee!

Haaksbergen maakt deel uit van de energieregio Twente. Alle Twentse gemeenten moeten hun steentje bijdragen aan de Twentse opgave. Er moet ook in Twente gekeken worden naar manieren om grootschalig duurzame energie (elektriciteit) op te wekken. Dan kunt u denken aan windturbines (windmolens), zonnepanelen op daken en zonnevelden. Eerst gaat de gemeente met zonne-energie aan de slag. Met de input van drie eerdere bijeenkomsten, met ongeveer honderd inwoners en ondernemers, ligt er nu een voorlopig Beleidskader Zon.
 
Over de hoofdlijnen van dat Beleidskader Zon willen we graag met onze inwoners in gesprek. We willen de bezoekers van de eerdere bijeenkomsten in januari, maar ook andere belangstellenden, vooral graag vertellen wat we met hun input hebben gedaan en uiteraard luisteren naar wat ze daarvan vinden. We laten zien hoe we zijn gekomen tot het plan dat er nu ligt, wat de planning voor de komende periode is en op welke manieren inwoners en ondernemers kunnen participeren.
 

Aanmelden

Dat doen we op donderdagavond 9 juli in Theater De Kappen. Vanwege de coronamaatregelen houden we twee sessies voor elk maximaal 60 bezoekers. De eerste bijeenkomst is van 19.00 tot 20.00 (inloop 18.45), de tweede van 20.30 tot 21.30 uur (inloop 20.15 uur). Wethouder Duurzaamheid Louis Koopman heet u graag van harte welkom. Aanmelden is verplicht. Dat kan tót maandag 6 juli!
 
 • NB: Aanmelden is niet meer mogelijk.
Bezoekers van de drie eerdere bijeenkomsten krijgen voorrang bij inschrijving. We hopen u te zien op donderdagavond 9 juli!
 
Zonneveld

Meer nieuws

 • Loslopende honden

  9-6-2021

  Loslopende honden veroorzaken nog wel eens ergernis....

 • Werkzaamheden

  9-6-2021

  Start aanpassing eerste deel van de oude N18 medio augustus....

 • Marktplan

  3-6-2021

  Nieuw stadium Marktplan. Buurt praat mee over verkeer, parkeren en park...

Nieuws overzicht