Duurzaamheid

Met groen bedenkt huisHaaksbergen wil in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat we alle energie die we gebruiken in onze gemeente, duurzaam opwekken. Dat doen we in Haaksbergen met zonneparken, zonnepanelen op grote daken en windturbines. In 2050 zijn al onze woningen en gebouwen aardgasvrij. We maken geen gebruik meer van fossiele, vervuilende brandstoffen en zullen overgaan naar duurzame warmte. Ook ons vervoer zal duurzamer, schoner en minder moeten worden: meer elektrische auto’s en laadpalen en vaker fietsen en vervoer delen.

Verduurzaming begint bij energiebesparing: want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. Om goed om te gaan met de veranderingen van ons klimaat, gaan we ook aan de slag met wateroverlast en hitte. We zullen onze leefomgeving hierop aan moeten passen. Dat noemen we klimaatadaptatie. Het zijn grote veranderingen en een enorme opgave, waar we met ons allen, inwoners en bedrijven hard mee aan de slag moeten. We moeten nu dus al de eerste stap zetten. Dat doen we samen!

Energietoeslag

Woont u in Haaksbergen en heeft u een laag inkomen? Met de energietoeslag helpt de gemeente Haaksbergen u dan bij de energiekosten.

Ster in samen Duurzaam

De plek waar inwoners en ondernemers informatie kunnen vinden over duurzaamheid in de gemeente Haaksbergen.

Energiecoach

Heeft u vragen over hoe u uw woning kunt verduurzamen? Eén van onze energiecoaches komt graag bij u op bezoek.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl

Archiefweb

Het kan zijn dat bepaalde informatie niet meer op onze website staat. Kijk in dat geval even in ons archief op Archiefweb (archief sinds 4 april 2016).