Energietoeslag

Woont u in Haaksbergen en heeft u een laag inkomen? Met de energietoeslag helpt de gemeente Haaksbergen u dan bij de energiekosten.

Huishoudens met een laag inkomen kunnen ook in 2023 een energietoeslag aanvragen. 

Hoogte energietoeslag

De energietoeslag is een landelijke regeling. De toeslag bedraagt € 1.300 en telt niet mee als inkomen voor een uitkering of voor eventuele toeslagen van de Belastingdienst. 

De energietoeslag automatisch ontvangen

Als bij de gemeente bekend is dat u recht heeft op de energietoeslag, krijgt u de toeslag automatisch overgemaakt. De gemeente keert de energietoeslag automatisch uit tussen 27 november en 3 december.

Krijgt u de energietoeslag 2023 niet automatisch en voldoet u wel aan de voorwaarden? Dan kunt u de energietoeslag 2023 aanvragen.

Energietoeslag aanvragen

Het aanvragen van de energietoeslag kan tussen 4 december 2023 en 30 juni 2024. De gemeente Hengelo voert de regeling uit voor Haaksbergen. Alle voorwaarden en hoe u de energietoeslag 2023 aanvraagt leest u op de website van de gemeente Hengelo:

Hulp bij het aanvragen: formulierenbrigade

De formulierenbrigade van de Noaberpoort kan u helpen bij het aanvragen van de energietoeslag. Iedere maandag en donderdag staan de vrijwilligers van de formulierenbrigade voor u klaar om stap voor stap te helpen bij het invullen van uw aanvraag. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u binnenlopen in de Noaberpoort. Een afspraak maken is niet nodig, de gastvrouwen van de Noaberpoort wijzen u de weg.

Wat moet u aanleveren bij de aanvraag?

Bij de aanvraag levert u een kopie aan van:

  1. Uw identiteitsbewijs of verblijfsvergunning (en die van uw partner). Schrijf op de kopie de woorden 'kopie gemeente'. Zo voorkomt u identiteitsfraude.

  2. Een bewijs van uw netto maandinkomen van de afgelopen maand (bijvoorbeeld bankafschriften, loonstrookjes of uitkeringsspecificaties). Ook van uw partner. Dit hoeft niet als u een bijstandsuitkering heeft.

  3. Uw bankpas van uw rekening waarop u de toeslag wilt ontvangen (een kopie bankafschrift mag ook).

  4. Een bewijs dat u energiekosten betaalt. Bijvoorbeeld een bankafschrift, energiecontract op uw naam of huurcontract waarin staat dat u energiekosten betaalt.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl