Gast van de Raad

Wilt u een keer als speciale gast een openbare raadsvergadering bijwonen? U kunt zich dan aanmelden om deel te nemen aan het project ‘Gast van de Raad’. Voor elke raadsbijeenkomst nodigt de gemeenteraad namelijk een aantal inwoners uit om op een speciale manier te komen kennismaken met het hoogste bestuursorgaan van de gemeente.

Wat houdt dat precies in? Nadat de uitgenodigde deelnemers enkele dagen van tevoren thuis allerlei informatie hebben ontvangen, worden ze op de dag van de vergadering omstreeks 18.30 uur verwelkomd door enkele leden van de gemeenteraad. Samen met de raadsgriffier of een medewerker van de afdeling communicatie treden zij op als gastheer.

Tijdens een korte rondleiding door een deel van het gemeentehuis vertellen de raadsleden van alles over het functioneren van de gemeenteraad, de manier waarop besluiten tot stand komen en over hun eigen ervaringen als raadslid.

Gereserveerde plaats

Ook maken de gasten persoonlijk kennis met de burgemeester. Natuurlijk is er voor de ‘Gasten van de Raad’ een gereserveerde plaats in de raadzaal, vanwaar ze vanaf 19.30 uur de openbare raadsvergadering kunnen volgen.

Na afloop kunnen de ‘Gasten van de Raad’ nog even informeel met de raadsleden napraten. Als de raadsvergadering onverhoopt erg lang duurt, hoeft men uiteraard niet te wachten tot het einde. Men kan dan eerder de raadzaal verlaten en naar huis gaan.

Aanmelden kan bij de receptie in het gemeentehuis of per e-mail: gemeente@haaksbergen.nl (met vermelding ‘Gast van de Raad’).

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl

Archiefweb

Het kan zijn dat bepaalde informatie niet meer op onze website staat. Kijk in dat geval even in ons archief op Archiefweb (archief sinds 4 april 2016).